20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialO dilema de vara

O dilema de vara

Ma tot intreb de vreo cateva saptamani: sa ma duc sau sa nu ma duc la Shakira? Daca ar fi sa merg pe mana presedintelui Consiliului Judetean Timis, domnul Constantin Ostaficiuc, ar fi trebuit sa-mi cumpar demult bilet, caci concertul cantaretei este „cel mai important eveniment cultural al anului”. Or, cum ma dau eu promotor al culturii, daca stau sa cuget atata de merg au ba?
Daca ar fi sa merg pe logica… financiara a unor prieteni, ar trebui sa-mi cumpar un CD cu cantareata sud-americana si sa-l ascult linistit (sau nelinistit?) acasa. Insa o data vine Shakira la Timisoara. Si nu singurica, ci cu 15(!) TIR-uri de „echipamente”.
Se anunta show mare de tot, ce n-a mai vazut Banatul de la Lepa Brena incoace. Se cade sa-l ratez, sa n-am ce povesti stranepotilor sau prietenilor din alte orase, care se gandesc cu jind la „Dan Paltinisan”, dar mai ales la nurii argentiniencei?
Si daca e inghesuiala, daca e puhoi de lume, care se impinge sa prinda un loc mai bun sub reflectoarele stadionului, ca sa vada minunea cum se misca, cum da din solduri si din partile dorsale, care au facut-o celebra? Daca ma calca fanii pe bombeuri, daca-mi baga coatele-n stomac, daca ma „faulteaza” de-mi tiuie urechile, incat n-o sa mai aud nimic?
La „Depeche Mode” n-am fost, ca s-a tinut la Bucuresti. La Cortez nu m-am dus, din aceleasi motive. Nici pentru „Gotan Project”, care-mi plac foarte mult, n-am fost in stare sa-mi inving lenea, sa ma urc in tren si sa dau o fuga pana in Capitala, ca sa-i ascult live.
Pai ce vreau? Sa vina Shakira pana in Calea Lipovei, in fata balconului, si sa-mi cante numai mie? Asta numai in… poezii se intampla. Si daca nu prind loc decat in fundul stadionului, unde nu se vede nimic? Pai sa nu mori de oftica? De auzit o aud toata ziua pe domnisoara la radio, dar pe viu n-o intalnesti in fiecare deceniu.
In plus, chiar daca ai intalni-o peste 10 ani, s-ar putea sa nu mai fie acelasi lucru. S-ar putea sa nu-i creasca doar faima… Nu stiu, zau, ce sa fac. Si nu-mi iese din minte chestia asta cu „cel mai important eveniment cultural al anului”…

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă