24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialO conductă de gaze a luat foc în Bârlad, în apropierea unui...

O conductă de gaze a luat foc în Bârlad, în apropierea unui liceu, fără să fie înregistrate victime

O conductă de gaze a luat foc, luni seară, în municipiul Bârlad, în apropiere de Liceul Pedagogic “Alexandru Vlahuţă” din localitate, fără să fie înregistrate victime, iar pompierii vasluieni supraveghează zona pentru a preveni o eventuală explozie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, firma de distribuţie a gazelor naturale a refuzat să întrerupă alimentarea pentru a nu lăsa populaţia fără gaz şi căldură.

În aceste condiţii, o autospecială de pompieri supraveghează arderea pentru a preveni o eventuală explozie, potrivit ISU Vaslui.

“În zonă se află blocuri de locuinţe şi autoturisme, însă nu se pune problema unor evacuări şi nici nu există victime. Echipele de intervenţie de la E.ON Gaz au spus că nu doresc întreruperea furnizării gazelor pentru a putea depista locul unde a apărut fisura în conductă şi, totodată, pentru a nu lăsa populaţia fără gaz la centralele termice. S-au făcut detectări inclusiv în subsolul blocurilor din zonă pentru a vedea dacă nu s-au făcut acumulări de gaze care să pună în pericol clădirile”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Pe lângă supravegherea arderii de către echipajul de pompieri, poliţia a luat decizia întreruperii circulaţiei rutiere în zonă.

Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...
Ultima oră
Pe aceeași temă