10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialO companie românească, în topul european al furnizorilor de eLearning

O companie românească, în topul european al furnizorilor de eLearning

Clasamentul continental al liderilor în furnizarea de soluţii educaţionale este dominat de firme din Marea Britanie şi din ţările nordice. SIVECO este singura firmă din Europa Centrală şi de Sud Est aflată în top.

SIVECO Romania a intrat în clasamentul european al furnizorilor de eLearning, EdTech 20. Topul reuneşte cele mai inovatoare şi dinamice companii la nivel european. Realizat de Edxus Group, compania de tehnologie în educaţie, şi IBIS Capital, specializată în consultanţă şi investiţii media, clasamentul EdTech promovează exemplele de „best-practices” în domeniul eLearning.

În evaluarea firmelor, juriul a avut în vedere: inovaţia, impactul asupra pieţei, dimensiunea proiectelor derulate şi performanţa financiară înregistrate la nivelul anului trecut de fiecare furnizor european de eLearning.

„Din 2001 încoace, soluţia noastră de eLearning s-a impus în marile competiţii europene şi globale. Faptul că suntem singura firmă din Europa Centrală şi de Sud-Est nominalizată în acest top este remarcabil. Practic, în afară de o firmă din Rusia, toţi nominalizaţii vin din Marea Britanie, Germania, Danemarca, Irlanda, Islanda. Avem astfel cea mai corectă imagine asupra pieţei europene de eLeaning, în care echipa noastră concurează de la egal la egal cu cele mai mari nume din domeniul informatizării educaţiei”, spune Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

În clasamentul EdTech se mai află firma irlandeză ALISON, 10 companii din Marea Britanie (Brightwave, Classroom Monitor, GCSEPod, Languagelab, Languagenut, Mangahigh, Mendeley, EPIC Learning, Twig World, Virtual College ), 2 firme din Suedia (Coursio, FindCourses), o firmă islandeză (InfoMentor), o firmă elveţiană (Itycom), 2 firme daneze (Labster, Serious Games Interactive), şi o firmă germană (Sofatutor). În afară de SIVECO, singura companie din afara spaţiului nord-european este Dnevnick, din Rusia.

Din punct de vedere al tendinţelor esenţiale în privinţa tehnologiilor în educaţie, competiţia EdTech pune în prim plan noile generaţii de SaaS (software as a service), platforme instrucţionale, conţinut multimedia şi funcţionalităţi de analiză care permit învăţarea adaptivă şi derularea de procese de testare.

Soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania acoperă de la crearea de conţinut educaţional interactiv (peste 45.000 de obiecte de învăţare), la dezvoltarea de platforme de eLearning şi portaluri educaţionale. Acestea sunt adresate unui public variat: elevi, profesori, studenţi, angajaţi, factori de decizie din sistemul educaţional, fiind utilizate de peste 25.000 de şcoli din Europa, Orientul Mijlociu, ţările din zona CIS şi Africa.

 

Doru Cireasa
Doru Cireasa
Doru Cireasa
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...
Ultima oră
Pe aceeași temă