14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialO companie americană va deschide o fabrică la Timişoara

O companie americană va deschide o fabrică la Timişoara

Compania americană Kimball Electronics, furnizor de componente electronice pentru industrie, sectorul auto şi medical, va deschide o fabrică la Timişoara, a doua unitate din Europa a grupului, după cea din Polonia, informează Mediafax.

"Suntem încântaţi că vom face această investiţie în România. Noua fabrică din România va completa activitatea noastră din Polonia şi va oferi clienţilor noştri soluţii suplimentare", a declarat, într-un comunicat, Janusz Kasprzyk, vicepreşedintele operaţiunilor din Europa ale companiei.

Fabrică va fi amplasată în apropierea Aeroportului Timişoara într-un spaţiu de 6.000 de metri pătraţi şi va avea mai multe linii de producţie. Compania intenţionează să înceapă angajările pentru unitatea din Timişoara în trimestrul al treilea din acest an.

Kimball Electronics a cumpărat 2 hectare de teren de la un dezvoltator imobiliar din Timişoara, care va construi şi clădirea unde va funcţiona fabrica, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa imobiliară. Clădirea urmează să fie cumpărată de investitor, după finalizare, iar investiţia este estimată la 6-10 milioane de euro, incluzând şi echipamentele.

"În acest an sărbătorim 15 ani de prezenţă în Polonia şi suntem foarte mulţumiţi cu ceea ce echipa noastră a reuşit în această ţară. Deschidere fabricii din România este un pas natural al planului nostru strategic de a susţine iniţiativele de creştere ale clienţilor noştri", a declarat Don Charron, preşedintele şi directorul executiv al companiei.

Kimball Electronics a raportat vânzări de 742 milioane de dolari în anul financiar 2014, care s-a încheiat în iunie. Compania are operaţiuni în Statele Unite ale Americii, Mexic, Tailanda, Polonia şi China.

Cele mai citite

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă