9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialO cantitate de 1,38 kg de TNT, găsită în apropierea unei reşedinţe...

O cantitate de 1,38 kg de TNT, găsită în apropierea unei reşedinţe a preşedintelui Ciprului

Peste un kilogram de TNT, “pregătit pentru utilizare”, a fost descoperit sâmbătă în apropiere de casa de vacanţă a preşedintelui cipriot Demetris Christofias, a anunţat Andreas Angelides, un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Mediafax.

Angelides a declarat unor jurnalişti că explozivii, 1,36 kilograme de TNT, au fost descoperiţi la aproape 500 de metri de reşedinţa preşedintelui, “pregătiţi de utilizare”.

Substanţa a fost plasată sub un copac, la aproximativ 15 metri de drumul principal care duce spre Kellaki, satul natal al lui Christofias, situat în apropiere de oraşul balnear Limasol, în sudul insulei, a adăugat Angelides.

“O primă analiză arată că (explozivii) sunt într-o stare excelentă”, a precizat Angelides, precizând că TNT-ul a fost descoperit cu ajutorul unor informaţii comunicate poliţiei.

Potrivit postului de radio de stat, detonatorul, care nu a fost armat, ar fi putut să fie activat de la distanţă.

Preşedintele, care îşi programase să vină la reşedinţă sâmbătă după-amiază, urma să nu o mai viziteze până la finalizarea anchetei.

Atacuri vizând personalităţi politice sunt rare în Cipru, o ţară în care o gravă criză economică îi face pe Christofias şi membrii Guvernului său tot mai puţin populari.

Christofias este primul preşedinte cipriot care nu candidează pentru un al doilea mandat în alegerile prezidenţiale prevăzute în februarie 2013

Cele mai citite

VIDEO. Organizația Mondială a Sănătății a donat materiale sanitare de peste 400.000 de euro către IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a primit, vineri, din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, materiale sanitare în valoare de peste 400.000 de euro. „Este...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă