4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialO bombă destinată lui Sarkozy a fost dezamorsată de poliţişti

O bombă destinată lui Sarkozy a fost dezamorsată de poliţişti

Politiştii greci au dezamorsat un colet exploziv destinat preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, potrivit Realitatea TV.

Patru suspecţi au fost arestaţi la Atena după explozia unui colet-capcană, soldată cu rănirea unui angajat al unei firme de curierat, şi neutralizarea altui colet, anunţă surse din cadrul poliţiei.

Primul suspect purta o vestă antiglonţ şi avea un pistol, iar al doilea avea un pachet asemănător cu cel care explodase, cei doi fiind arestaţi în cartierul central Pangrati.

Poliţia suspectează că aparţin unei mişcări extremiste anarhiste care a revendicat mai multe atacuri comise la Atena – Conspiraţia celulelor de foc.

Două tinere au fost arestate ulterior în acelaşi cartier.

Primul colet a explodat dimineaţă, imediat după ce a fost adus de un tânăr, şi avea ca destinatar ambasada Mexicului din Atena. Angajata care a manipulat coletul a fost rănită uşor în deflagraţie. Ulterior, pirotehnicienii au dezamorsat un alt dispozitiv, după o sesizare a unei alte firme de curierat. Coletul era adresat ambasadei Olandei de la Atena.

În iunie, un colet-capcană adresat ministrului pentru Protecţia Cetăţeanului, Mihalis Chryssohoidis, a explodat la sediul instituţiei, omorând un funcţionar de rang înalt. Nouă presupuşi membri ai mişcării Conspiraţia celulelor de foc au fost arestaţi după descoperirea, în septembrie 2009, a unei locaţii suspecte la periferia Atenei.

 

Cele mai citite

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă