20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNutu Camataru ramane in puscarie

Nutu Camataru ramane in puscarie

Tribunalul Bucuresti a respins ca nefondata cererea de eliberare conditionata formulata de Ion Balint, zis Nutu Camataru. Prin aceasta decizie definitiva si irevocabila, instanta Tribunalului Bucuresti a anulat hotararea de eliberare data de instanta inferioara a Judecatoriei Sectorului 4.

 

De asemenea, instanta tribunalului a stabilit ca Nutu Camataru poate face o noua cerere de eliberare conditionata dupa data de 18 decembrie 2008. Potrivit legii, orice condamnat are dreptul sa inainteze cereri de eliberarea conditionata dupa ce a executat jumatate din pedeapsa primita. Pana acum, Nutu Camataru a executat patru ani dintr-o pedeapsa de sase ani de inchisoare, primita pentru fapte de crima organizata. In mod normal, dupa epuizarea celor sase ani de inchisoare, Nutu Camataru ar trebui sa inceapa executarea unei alte pedeapse de 2 ani , 7 luni si 17 zile, primita intr-un alt proces penal.

 

Amintim ca Nutu Camataru mai este judecat si cercetat penal si in alte dosare penale pentru alte diverse fapte de crima organizata ca talharii, batai la comanda, sechestrari de persoane, santaj etc. De asemenea, Nutu Camataru mai are pe rolul instantelor de judecata din judetele Dambovita, Brasov si Bucuresti alte cereri de eliberare conditionata, dupa cum "Romania Libera" a relatat deja.

 

Daca judecatorii de la aceste instante se vor pronunta in favoarea eliberarii conditionate a lui Nutu Camataru, vor incalca principiul autoritatii lucrului deja judecat si vor suporta consecintele penale ale abuzului de drept. Instantele respective nici nu aveau dreptul sa accepte judecarea fondului eliberarii conditionate a lui Nutu Camataru, deoarece singura instanta competenta era Judecatoria Sectorului 4, pe raza careia se afla Penintenciarul Jilava, locul detentiei condamnatului, dupa cum ne-a explicat Lidia Barbulescu, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă