12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialNuţu Cămătaru părăseşte Penitenciarul Jilava în 9 iunie

Nuţu Cămătaru părăseşte Penitenciarul Jilava în 9 iunie

În aprilie 2008, fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale lor au fost condamnaţi pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit Mediafax.

Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la începutul lunii martie 2007, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat într-un caz amplu de crimă organizată în care fratele său a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie.

Închis în prezent la Penitenciarul Jilava, Nuţu Cămătaru a făcut de-a lungul timpului mai multe cereri de eliberare condiţionată, toate respinse.

Pe de altă parte, într-un alt caz, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, în februarie 2009, pe fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru la 15 şi, respectiv, 13 ani de închisoare pentru infracţiuni cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

Acest procesul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, care are termen de judecată stabilit pentru data de 21 iunie. Instanţa a finalizat cercetarea judecătorească în acest caz, dar nu a putut închide procesul, întrucât la ultimul termen de judecată unul dintre inculpaţi, Alexandru Costache, care era minor la data când ar fi săvârşit infracţiunile, nu s-a putut prezenta, motivând că urmează un tratament psihiatric.

În motivarea sentinţei de condamnare, dată de către Tribunalul Bucureşti, se arată că Nuţu Cămătaru a declarat într-o convorbire că atunci când va ieşi din închisoare va fi “tot haiduc”, apreciind că anii petrecuţi în arest nu au avut efectul coercitiv dorit şi că a declarat instanţei că atunci când era liber cartierul bucureştean Ferentari era mult mai liniştit.

De asemenea, judecătorul a criticat faptul că membrii clanului au încercat intimidarea unor martori. Sile Cămătaru i-a spus mamei sale prin telefon să nu deranjeze un martor pentru că tatăl său este prieten cu Vasile Blaga, mai nota instanţa.

Judecătorul a mai arătat că fraţii Cămătaru au influenţat mulţi minori din cartierul Ferentari şi că unul dintre ei, Alexandru Costache, chiar a omorât un om în bătaie la vârsta de 15 ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă