20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNumar-record de angajari la "Bechtel" pentru Autostrada "Transilvania"

Numar-record de angajari la „Bechtel” pentru Autostrada „Transilvania”

CLUJ. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Cluj va organiza in 21 iulie o bursa la locurilor de munca pentru cei care vor sa lucreze la compania americana „Bechtel”, constructorul autostrazii „Transilvania” (Bors – Brasov). La concurs sunt scoase 1.200 de posturi, fiind cea mai mare oferta de pana acum a vreunui agent economic, care propune un numar atat de mare de job-uri disponibile. Targul se va desfasura la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, intre orele 09.00-14.00, si a fost gandit pentru a-i ajuta nu doar pe somerii din judet, ci si pe cei care vor sa castige mai bine in meseriile in care sunt calificati, dupa cum a declarat directorul AJOFM, Daniel Don.
Potrivit sursei citate, reprezentantii institutiei au luat legatura cu primarii din comunele clujene, pentru a-i informa pe localnici de aceasta oportunitate venita din partea companiei americane „Bechtel”. Transportul cu autobuze din diferite localitati va fi organizat de catre AJOFM, iar costurile vor fi suportate de catre firma straina.
Un procent de zece la suta din posturi sunt pentru personalul TESA (ingineri, economisti, administratori), iar restul pentru personal calificat, precum soferi, operatori de utilaje, electricieni, sudori, tamplari sau dulgheri, precum si pentru muncitori necalificati. Cei care nu vor fi angajati pe 21 iulie, mai au o sansa in primavara anului viitor, cand AJOFM va mai organiza o astfel de selectie.
Numarul locurilor de munca la „Bechtel”, pentru autostrada, este estimat ajunga la peste 5.000 in anii care vor veni, pe masura ce proiectul rutier se va dezvolta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă