9.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialNu vrei sa folosești Shazam? Google Now te ajută să identifici melodiile...

Nu vrei sa folosești Shazam? Google Now te ajută să identifici melodiile doar după câteva sunete

Google Now este noua inovație în materie de recunoaștere vocală de la Google. Dacă ai smartphone sau tabletă cu Android și nu vreisă-ți instalezi Shazam, poţi acum să apeşi doar pe butonul de căutare vocală atunci când asculți o piesă la radio sau tv, iar software-ul va găsi detalii complete despre melodie, potrivit fieldguide.gizmodo.com.

Pentru a te asigura că Google caută melodia şi nu preia alte sunete sau zgomot de fond, atunci când încearcă să identifice sunetele, interpretul și numele piesei, o notă muzicală va apărea în colțul din dreapta jos al interfeţei serviciului Now. Atunci când apeşi pe nota muzicală, Google compară sunetul cu banca sa de muzică şi oferă rezultatul, alături de un link către melodie din Google Play Store.

În prezent aplicația încă rulează la nivel de test și nu este disponibilă pentru toată lumea și pentru toate device-urile.

Cei care folosesc smartphone-uri şi tablete cu Android pot să adauge şi o scurtătură pe ecranul principal către noua funcţie. Este vorba despre un widget numit Sound Search, care este disponibil pentru download din Google Play Store în mod gratuit.

Din păcate, noua funcție nu funcționează încă pe iOS și nici pe device-urile mai vechi care rulează versiuni de Android mai mici de 4.0.

Cele mai citite

Tribunalul Bihor: Trei persoane arestate preventiv pentru trafic de droguri

Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de...
00:00:32

VIDEO. Inundații fulgerătoare în nordul Peru

Ploile abundente și furtunile au dus la inundații rapide în Piura, în nordul Peru, joi (29 februarie). Potrivit presei locale, furtuna a distrus culturi și...

O dronă s-a prăbușit peste o clădire din Sankt Petersburg

O dronă s-a prăbușit peste o clădire rezidențială de cinci etaje din Sankt Petersburg, iar 100 de persoane au fost evacuate fără a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă