20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNu se impaca cu esalonul trei

Nu se impaca cu esalonul trei

Echipa Romaniei de cupa federatiei – varianta feminina a Cupei Davis in tenisul mondial – incepe, azi, drumul spre elita mondiala. Formatia noastra face parte in acest moment din prima grupa Europa/Africa (esalonul trei mondial) si azi isi va afla adversarele cu care va lupta, incepand de maine si pana sambata, in turneul de la Tallinn (Estonia). La competitie vor fi prezente 15 echipe (Austria, Croatia, Ungaria, Romania, Belarus, Danemarca, Luxemburg, Slovenia, Bosnia-Hertegovina, Estonia, Olanda, Suedia, Bulgaria, Marea Britanie si Polonia), impartite in patru grupe. Invingatoarele din fiecare grupa vor juca un baraj, in luna aprilie, pentru calificarea in cea de-a doua Grupa Mondiala. Sorana Carstea, Monica Niculescu si Raluca Olaru alcatuiesc echipa Romaniei, iar capitanul nejucator este Ruxandra Dragomir. "Obiectivul este sa intram in Grupa Mondiala si sansele sunt foarte mari.

 

Sper ca fetele sa se simta bine si sa reuseasca sa mearga mai departe, pentru ca de trei ani am fost foarte aproape de calificare", a spus Dragomir, care crede ca Sorana Carstea si Monica Niculescu pot compensa absenta Edinei Gallovits. "Este o absenta cu care ne-am obisnuit, pentru ca Edina a refuzat mereu din motive personale sa participe la aceasta competitie. Eu ma voi baza pe Carstea si pe Niculescu, atat la meciurile de simplu, cat si la cele de dublu."

Au capatat experienta
Sorana Carstea se bazeaza pe faptul ca echipa Romaniei are mai multa experienta decat in anii trecuti. "Anul trecut am fost la doua puncte de calificare si a fost foarte frustrant si trist pentru noi, pentru ca a trebuit sa mai asteptam inca un an. Acum, sper sa ne gasim forma maxima acolo, sa fim o echipa pentru a ne putea califica. Sunt tari puternice, precum Belarus, Polonia, Danemarca, Austria, Marea Britanie, Suedia. Dar cred ca si noi avem alt statut, am acumulat mai multa experienta, am crescut in valoare si atunci si asteptarile pe care le avem sunt altele", a spus sportiva clasata pe locul 37 in clasamentul WTA, care considera ca suprafata de joc nu va fi o problema: "Suprafata de joc este asemanatoare cu cea pe care ne antrenam. Noi suntem obisnuite sa ne acomodam pentru ca in fiecare saptamana schimbam suprafata".
si Monica Niculescu s-a declarat optimista in privinta calificarii Romaniei. "Anul trecut, la Budapesta, am jucat impotriva Serbiei si a Poloniei, intr-o grupa foarte dificila, dar am fost foarte aproape de o calificare. si acum doi ani am fost aproape. Important este sa fim o echipa, sa ne intelegem bine si atunci sigur vom reusi. Polonia si Belarus sunt cele mai periculoase posibile adversare, dar noi nu ne ferim de nimeni deoarece suntem pregatite pentru orice", crede jucatoarea de pe locul 51 WTA.

» Grupa Mondiala are cele mai bune opt echipe din lume ale Cupei Federatiei, iar Grupa Mondiala II reprezinta, de fapt, esalonul secund, tot cu opt formatii. Ultimele patru formatii din Grupa Mondiala joaca meciuri de baraj, promovare/retrogradare, cu cele mai bune patru formatii din Grupa Mondiala II. Romania se afla acum in Grupa Zonala Europa/Africa si vizeaza promovarea in Grupa Mondiala II.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă