25.3 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialNu schimbati canalul, pana nu apare criminalul!

Nu schimbati canalul, pana nu apare criminalul!

O dansatoare topless, o crima, o ancheta. O poveste politista facuta ca un serial TV, "Girl gone" este un spectacol dupa o piesa a uneia dintre scenaristele de la "Lege si ordine".

"Girl Gone" este scrisa ca un scenariu de film, cu un fir narativ care trece rapid din prezent in trecut si invers.

Nu stiu daca echipa care produs "Girl Gone" si-a facut documentarea uitandu-se la seriale de televiziune, insa spectacolul prezentat la Clubul La Scena este copia fidela a unui astfel de film. Stiti genul acela de serial la care te poti uita la orice ora din zi si din noapte ca sa iti umpli timpul? Genul acela de productie care e facuta astfel incat sa nu iti solicite prea mult intelectul, dar care trebuie totusi sa il zgandare putin pentru ca altfel te vei plictisi si vei schimba canalul? Genul acela de film care nu iti aduce nimic nou, dar dupa care nici nu iti pare rau ca l-ai vazut ca oricum nu aveai altceva mai bun de facut?

O dansatoare topless incearca sa il gaseasca pe cel care a sfartecat-o pe prietena si colega sa. In ancheta ei va intalni un gigolo fara scrupule si un cantaret de jazz misterios, fostul iubit al colegei sale. Insa obsesia de a des­coperi criminalul si motivatia pentru care prietena sa a fost ucisa va ajunge sa ii distruga relatia amoroasa. "Girl Gone" este o piesa scrisa ca un scenariu de film, cu scene scurte si cu un fir narativ care trece rapid din prezent in trecut si invers. Autoarea este Jacquelyn Reingold, cunoscuta in calitate de scenarista a serialului "Lege si ordine: intentii criminale". Acum scriitoarea lucreaza pentru HBO la serialul "In Treatment". Piesa "Girl Gone" a scris-o inainte de a fi o scenarista de succes si a contribuit decisiv la intrarea sa in lumea televi­ziunii.

In spectacolul regizat de Doina Antohi si povestea, si muzica, si decupajul, si tipul de interpretare actoriceasca sunt à la Hallmark sau AXN Crime. Chiar si "momentele de umplutura", care constau, in cazul de fata, in cate un mic dans la bara, sunt la fel. Numai ca la televizor mai exista si o lumina difuza si o masina de fum, care schimba total atmosfera.

Ca in toate serialele de gen, nici unul dintre actori nu iese in evidenta. Isi construiesc personajul din cateva replici si cateva gesturi, rece, dar corect si nici unul nu aluneca pe panta dramatismului exagerat si inutil. Poate un ritm mai accelerat si ceva tensiune n-ar fi stricat in acest spectacol fara stridente, dar care curge ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Dar si acesta pare a fi rezultatul aplicarii retetei serialului de televiziune in care nu numai mintea spectatorului nu trebuie zguduita, ci nici emotiile acestuia. Si stiti cum e: nu te afecteaza, dar nici nu poti sa schimbi canalul. Trebuie stai pana la capat sa vezi cine e criminalul.

"Girl Gone" de la Clubul La Scena se joaca in limba engleza. Interpretii se descurca foarte bine, dar pentru cine? Poate pentru pustii care vorbesc intre ei in engleza ca, la Bucuresti, turisti nu prea sunt.  

Girl gone
Drama. 1h 20min. Spectacol in limba engleza.
Autor: de Jacquelyn Reingold
Regia: Doina Antohi

Coregrafia: Anca Iorga.
Cu: Doina Antohi, Raluca Tudorache, Ionut Grama, Mihai Stanescu, Catalin Babliuc.
Clubul La Scena (Calea Calarasilor nr. 55, tel. 021/320.35.67). Pret bilet: 20 lei.

Cele mai citite

Rețea internațională de clonare de carduri, destructurată de autoritățile judiciare române și americane

Anchetatorii româno-americani au colaborat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi...

Film românesc, premiat la Festivalul Internațional de la Veneția

Filmul "Anul nou care n-a fost", regizat, scris și produs de Bogdan Mureșanu, a câștigat două premii la Festivalul Internațional de la Veneția: Premiul...

Kelemen Hunor și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. „România arată ca o casă de nebuni”

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a acceptat, vineri, să candideze la alegerile prezidențiale din partea formațiunii sale politice. El a lansat critici dure la adresa...
Ultima oră
Pe aceeași temă