17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecial"Nu exista supravietuitori"

„Nu exista supravietuitori”

Un avion Fokker apartinand companiei Pakistan International Airlines s-a prabusit ieri la doar cateva minute dupa decolarea de pe aeroportul orasului Multan, situat in estul tarii. In momentul producerii catastrofei aviatice, la bordul aparatului de zbor bimotor ce efectua o cursa spre Islamabad cu escala la Lahore se aflau 41 de pasageri si patru membri ai echipajului.
„Nu exista supravietuitori. Toti pasagerii si membrii echipajului au murit in accident”, a precizat administratorul districtului Multan, Iftikhar Babar.
Potrivit unor martori oculari citati de autoritatile locale, avionul a fost cuprins de flacari la foarte scurt timp dupa decolare, prabusindu-se apoi pe un camp, unde a explodat. „Se pare ca accidentul a fost provocat de o defectiune tehnica, dar inca nu stim precis din ce motiv”, a declarat directorul aeroportului, Syed Amir Mahmood.
Responsabilii aeroportuari au mai precizat ca legatura dintre avion si turnul de control s-a pierdut la aproximativ doua minute dupa o decolare lipsita de incidente. „Indiferent de cauzele prabusirii, acestea au survenit abia dupa decolare”, a apreciat Malik Bashir, unul dintre managerii aeroportului. El a adaugat ca echipele de pompieri s-au luptat peste o ora pentru a stinge flacarile ce au mistuit complet avionul, procedura identificarii victimelor fiind mult ingreunata ca urmare a faptului ca ramasitele acestora au fost practic carbonizate, au relatat AP si dpa.
Un alt incident aviatic, din fericire nesoldat cu victime, s-a inregistrat duminica seara, cand un avion rusesc de tip Airbus A-310, ce efectua cursa Antalia-Moscova, a fost nevoit sa aterizeze de urgenta la Simferopol (Crimeea, Ucraina), ca urmare a unei defectiuni intervenite la unul din motoare, a transmis ITAR-TASS. La bordul avionului apartinand companiei Sibir se aflau 243 de pasageri si opt membri ai echipajului.
Incidentul a survenit la putine ore dupa ce un alt avion de acelasi tip si apartinand aceleiasi companii aeriene a fost implicat la Irkutk, in Siberia, intr-un grav accident petrecut in timpul aterizarii, aparatul iesind de pe pista si intrand in plin in cladirile aeroportuare. Dintre cei 193 de pasageri, opt membri ai echipajului si trei tehnicieni ai companiei Sibir doar aproximativ 70 au supravietuit tragediei. In memoria celor 122 de victime presedintele rus, Vladimir Putin, a decretat zi de doliu national.

Cele mai citite

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri” Hackerii iranieni au luat...

VIDEO. Nicolae Ciucă, „încolțit” de Andreea Esca. „Nu este așa”

Într-o apariție la Știrile PRO TV, Nicolae Ciucă a fost întrebat de Andreea Esca despre investiția de 4 milioane de euro în promovarea cărții...
Ultima oră
Pe aceeași temă