7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialNoul primar al Iaşului îi sare în apărare lui Gheorghe Nichita

Noul primar al Iaşului îi sare în apărare lui Gheorghe Nichita

Primarul interimar de la Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, luni, că nu consideră că fostul primar Gheorghe Nichita ar trebui să demisioneze aşa cum a făcu Radu Mazăre. Mai mult, el a spus că aşteaptă ca justiţia să decidă dacă Gheorghe Nichita se poate întoarce peste două săptămâni în funcţie, conform ziaruldeiasi.ro.

Viceprimarul PSD al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost desemnat, luni, să îl înlocuiască  pe Gheorghe Nichita, care a fost suspendat din funcţie după ce a fost plasat în arest la domiciliu, informează Mediafax.

Mihai Chirica a obţinut 19 voturi din totalul celor 24 de consilieri prezenţi la şedinţa extraordinară a Consiliului Local.

Toţi cei cinci consilieri locali ai PNL s-au abţinut de la vot.

Mihai Chirica a spus că aşteaptă ca justiţia să decidă dacă Gheorghe Nichita se va putea întoarce în funcţia de primar, dar că în această perioadă îi va prelua atribuţiile pentru a asigura funcţionarea oraşului.

“Vorbim de o situaţie cerută de prefectul judeţului, în urma suspendării primarului. Nu ne bucură situaţia creată, încercăm să păstrăm normalitatea în oraş. Nu mă voi muta în biroul de primar, rămân în biroul meu de viceprimar. Funcţia de primar se alege prin vot”, a spus Mihai Chirica.

În şedinţa extraordinară de luni, consilierii locali nu au votat şi un nou viceprimar al Iaşiului, în locul lui Mihai Chirica.

Consilierul PSD Daniel Mătăsaru, propus de partid pentru acest post, a solicitat plenului CL să amâne luarea unei decizii cu două săptămâni, când instanţa va decide dacă menţine arestul la domiciliu în cazul primarului suspendat, Gheorghe Nichita.

Liderul grupului de consilieri PNL din CL, Marius Dangă, a afirmat că prin desemnarea lui Mihai Chirica pentru a prelua atribuţiile de primar, “linia” Nichita este păstrată în Primăria Iaşi.

“Este o scenetă pusă la cale de PSD, că ar fi o bătălie între diverse aripi şi grupări din PSD. Linia Nichita este păstrată, nu discutăm de nicio schimbare, sunt aceleaşi vechi metehne. Consilierii PSD nu sunt parteneri reali pentru o schimbare reală în Primărie”, a spus liberalul Marius Dangă.

Gheorghe Nichita, aflat în arest la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru că ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale ca să îşi urmărească fosta iubită, a fost suspendat din funcţia de primar al municipiului Iaşi, vineri, printr-un ordin emis de către prefectul judeţului, Dan Cârlan. Suspendarea este valabilă pe durata arestului la domiciliu.

Citeşte şi: Cine îi ia locul lui Gheorghe Nichita la Primăria Iaşului

Primarul Gheorghe Nichita este cercetat în arest la domiciliu din 8 mai, decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a înlocuit hotărârea Tribunalului Bucureşti de cercetare a edilului sub control judiciar.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajații Poliției Locale Iaşi, instituție subordonată Primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliției Locale îl ținea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Cele mai citite

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...
Ultima oră
Pe aceeași temă