14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialNoul pod peste Dâmboviţa va fi gata în 2012

Noul pod peste Dâmboviţa va fi gata în 2012

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că noul pod peste râul Dâmboviţa, util şoferilor care doresc să iasă din oraş pe autostrada Bucureşti-Piteşti, ar putea fi gata la începutul lui mai 2012.

“Podul peste Dâmboviţa este un pod hobanat asemănător celui de la Basarab. Întregul proiect, pe lângă faptul că va reprezenta o lucrare de excepţie, va fi şi foarte util şoferilor care doresc să iasă din Bucureşti pe A1. Ne-am propus să terminăm podul hobanat la începutul lunii mai 2012. Este un pod deosebit, cu tablier metalic, cu hobane, care necesită un timp mare de punere în operă”, a afirmat edilul-şef, care a participat la turnarea fundaţiei pilonului central al podului.

Podul, care avea lungimea de 250 de metri şi lăţimea de 13 de metri, face parte din obiectivul de investiţii Penetraţia Splaiul Independenţei – Autostrada Bucureşti-Piteşti. Costurile acestui obiectiv sunt de aproape 580 de milioane de lei, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, citaţi de NewsIn.

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă