21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNouazeci si cinci de morti in Ucraina, din cauza gripei si afectiunilor...

Nouazeci si cinci de morti in Ucraina, din cauza gripei si afectiunilor respiratorii

Nouazeci si cinci de persoane au murit in Ucraina de gripa si din cauza dificultatilor respiratorii acute care au afectat peste 600.000 de locuitori, potrivit unui nou bilant oficial anuntat joi de Ministerul Sanatatii, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"In prezent, avem 633.877 de persoane care sufera de gripa si de infectii respiratorii acute", iar dintre acestea "95 de persoane au murit", a declarat, intr-o conferinta de presa, adjunctul ministrului Sanatatii, Zinovi Mitnik.

El nu a precizat cate decese au fost cauzate de virusul A H1N1.

Precedentul bilant publicat miercuri de Ministerul Sanatatii mentiona 86 de morti, inclusiv cinci din cauza virusului A H1N1, din totalul de aproximativ 480.000 de ucraineni afectati atunci de epidemie.

Organizatia Mondiala a Sanatatii, a carei misiune se gaseste in tara incepand de luni, a apreciat marti ca majoritatea cazurilor de gripa inregistrate in prezent in Ucraina pot fi atribuite virusului pandemic A H1N1.

Mitnik a declarat ca primele semne de ameliorare a situatiei erau vizibile in vestul Ucrainei, acolo unde a inceput epidemia.

Potrivit epidemiologilor, "varful epidemiei pare sa fi fost atins" in mai multe regiuni occidentale, a subliniat oficialul.

Presedintele Viktor Iuscenko a anuntat joi, in timpul unei conferinte de presa comune cu omologul sau belarus Aleksandr Lukasenko, ca urmeaza sa viziteze vineri cu acesta una dintre regiunile ucrainene afectate de gripa.

Sosit in Ucraina Miercuri, Lukasenko a cerut, la randul sau, sa se evite starea de panica generata de gripa. "Nu trebuie speriati oamenii si exagerata tensiunea", a declarat el.

Lukasenko a calificat miercuri pandemia de gripa A H1N1 drept o "provocare a societatilor farmaceutice", la putin timp dupa anuntul privind primele sapte cazuri mortale cauzate de acest virus in tara sa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă