16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialNouă medalii „tricolore“ la Sankt Petersburg

Nouă medalii „tricolore“ la Sankt Petersburg

România a cucerit nouă medalii la prima ediţie a Jocurilor Mondiale SportAccord, desfăşurate la Sankt Petersburg. Competiţia dedicată unor discipline de contact a fost iniţiată de către preşedintele organizaţiei sportive, Marius Vizer.

Întrecerile au fost dominate de reprezentanţii ţării gazdă, Rusia, care şi-au adjudecat 93 de medalii (47 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz). Podiumul general a fost completat de Franţa, cu 29 de medalii (12 de aur, 8 de argint şi 9 de bronz), respectiv Japonia, cu 20 de medalii (11 de aur, 5 de argint şi 4 de bronz).

România, care a delegat o echipă de 17 sportivi, a încheiat competiţia pe locul 20, cu nouă prezenţe pe podiumuri. Singura medalie de aur obţinută de sportivii „tricolori” aparţine lui Camil Moldovean, la ju-jitsu, învingător în meciul decisiv al categoriei 85 de kilograme, în faţa francezului naturalizat Abdul Hakim Djubali.

Medaliile de argint, în număr de trei, au fost adjudecate de: Marin Preda, la box, categoria +91 kilograme; Tiberiu Doniceanu, sabie; Traian Sandu – wushu, disciplina sanda, 85 kilograme.

Bronzul a revenit sportivilor: Enver Armis, box, categoria 49 kilograme; Mona Lisa Ion, ju jitsu, Ne Waza, 70 de kilograme; Daniela Hondiu, sambo, 56 de kilograme; Alexandru Niţă, savato, 65 de kilograme; Sorin Florea, lupte, pankration. Una dintre favoritele competiţiei, spadasina Ana Maria Brînză, a ratat finala, după ce în semifinale a fost învinsă cu 15-11 de unguroaica Judit Ense Szasz, dublă vicecampioană a lumii, în 2005 şi 2010.

Pe planşa meciului pentru medalia de bronz, românca a întâlnit-o pe chinezoaica Anqi Xu, care şi-a adjudecat ultima poziţie a podiumului, la cinci tuşe, scor 15-10.

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă