14.5 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialNoua lege a achiziลฃiei publice: Termenul de aลŸteptare pentru depunerea ofertelor va...

Noua lege a achiziลฃiei publice: Termenul de aลŸteptare pentru depunerea ofertelor va fi redus

Termenul obligatoriu de aลŸteptare între anunลฃ ลŸi data limitฤƒ de depunere a ofertelor pentru contractele publice va fi redus de la minimum 52 de zile, în prezent, la 35 de zile, perioadฤƒ care va putea fi limitatฤƒ chiar la 15 zile, faลฃฤƒ de doar 36 de zile permise de actuala legislaลฃie, informeazฤƒ Mediafax.

Reducerea termenelor este prevฤƒzutฤƒ în primul draft al proiectului noii legi a achiziลฃiilor publice ลŸi care reglementeazฤƒ regimul juridic al contractelor de achiziศ›ie publicฤƒ, procedurile de atribuire a acestor contracte, precum ศ™i aspecte legate de derularea contractului.

Documentul stabileลŸte cฤƒ, atunci când valoarea estimatฤƒ a contractului este mai mare decât 591.918 lei (faลฃฤƒ de 130.000 euro în prezent) pentru produse ori servicii ลŸi 22.908.118 lei (faลฃฤƒ de 5 milioane euro) pentru contractele de lucrฤƒri, perioada cuprinsฤƒ între data transmiterii anunศ›ului de participare spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ลŸi data limitฤƒ de depunere a ofertelor trebuie sฤƒ fie de cel puศ›in 35 de zile.

De asemenea, dacฤƒ a fost publicat un anunศ› de intenศ›ie referitor la contractul de achiziศ›ie publicฤƒ ce urmeazฤƒ sฤƒ fie atribuit, termenul va putea fi redus pânฤƒ la 15 zile, în situaลฃia în care anunลฃul de intenศ›ie a inclus toate informaศ›iile necesare pentru anunศ›ul de participare, "în mฤƒsura în care informaศ›iile respective erau disponibile în momentul publicฤƒrii anunศ›ului de intenศ›ie", ลŸi a fost trimis spre publicare cu o perioadฤƒ cuprinsฤƒ între 35 de zile ศ™i 12 luni înainte de data trimiterii anunศ›ului de participare.

În acelaลŸi timp, însฤƒ, dacฤƒ din motive de urgenศ›ฤƒ, temeinic justificate, termenul de 35 zile nu poate fi respectat, autoritatea contractantฤƒ va putea stabili un termen care nu poate fi mai mic de 15 zile de la data la care a fost trimis anunศ›ul de participare.

Mai mult, autoritatea contractantฤƒ va putea reduce cu 5 zile termenul pentru primirea ofertelor, în cazul în care acceptฤƒ ca ofertele sฤƒ fie depuse prin mijloace electronice, ลŸi cu pânฤƒ la 10 zile în cazul contractelor cu o valoare estimatฤƒ mai micฤƒ decât 591.918 lei (pentru produse ลŸi servicii) ลŸi 22.908.118 lei (pentru lucrฤƒri).

În prezent, regula este cฤƒ atunci când valoarea estimatฤƒ a contractului de achiziลฃie publicฤƒ este egalฤƒ sau mai mare decât sumele respective, perioada de aลŸteptare trebuie sฤƒ fie de cel puลฃin 52 de zile ลŸi poate fi redusฤƒ doar pânฤƒ la 36 de zile dacฤƒ a fost publicat un anunลฃ de intenลฃie.

Documentul va fi discutat interministerial înainte sฤƒ fie finalizat ลŸi înaintat Guvernului spre aprobare.

Cele mai citite

Kanye West si Bianca Censori, gata de divorศ› dupฤƒ un mariaj de 2 ani

Potrivit celor de la TMZ, Kanye West ศ™i Bianca Censori se apropie de divorศ› dupฤƒ doi ani de cฤƒsnicie, transmite TMZ. Kanye West si Bianca...

Franศ›a: Un avion de mici dimensiuni a cฤƒzut peste o casฤƒ

Un accident aviatic a avut loc luni รฎn localitatea La Bretonniรจre-la-Claye, Franศ›a, unde un avion de mici dimensiuni s-a prฤƒbuศ™it รฎn zidul unei case....

Veteran de rฤƒzboi รฎn vรขrstฤƒ de 96 de ani, vizitat de ministrul Apฤƒrฤƒrii ศ™i ambasadoarea Statelor Unite รฎn Romรขnia

Ministrul apฤƒrฤƒrii naศ›ionale, Angel Tรฎlvฤƒr, ศ™i ambasadoarea Statelor Unite รฎn Romรขnia, Kathleen Kavalec, l-au vizitat luni, 7 octombrie, pe generalul-maior รฎn retragere Gheorghe Cฤƒlin,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ