4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialNoua Constituลฃie sirianฤƒ, aprobatฤƒ cu 89,4 la sutฤƒ din voturi

Noua Constituลฃie sirianฤƒ, aprobatฤƒ cu 89,4 la sutฤƒ din voturi

Noua Constituลฃie sirianฤƒ, care aboleลŸte supremaลฃia Partidului Baas, aflat la putere de jumฤƒtate de secol, dar menลฃine prerogative extinse pentru ลŸeful statului, a fost aprobatฤƒ cu 89,4 la sutฤƒ din voturi, a anunลฃat luni ministrul de Interne Mohammad Nidal al-Shaar, citat de AFP, potrivit Mediafax.

Acest referendum, la care au participat „8,37 milioane de alegฤƒtori, respectiv 57,4 la sutฤƒ din corpul electoral”, potrivit ministrului, este contestat de opoziลฃie ลŸi considerat derizoriu de ลฃฤƒrile occidentale.

Potrivit lui Shaar, „753.208 alegฤƒtori au votat împotriva acestei noi Constituลฃii, reprezentând 9 la sutฤƒ, în timp ce 132.920 de buletine au fost nule”.

„Existฤƒ o mare afluenลฃฤƒ în pofida ameninลฃฤƒrilor proferate în unele regiuni de grupฤƒrile teroriste armate ลŸi împotriva campaniilor de incitare (la boicot) lansate de presa perfidฤƒ pentru a împiedica cetฤƒลฃenii sฤƒ îลŸi exercite dreptul ลŸi de a prejudicia aceastฤƒ operaลฃiune democraticฤƒ ce s-a desfฤƒลŸurat în deplinฤƒ libertate ลŸi transparenลฃฤƒ”, a declarat el în cadrul unei conferinลฃe de presฤƒ.

Opoziลฃia ลŸi militanลฃii prodemocraลฃie, care cer plecarea preลŸedintelui Bashar al-Assad, au cerut boicotarea acestui scrutin, calificat drept o „glumฤƒ” de Washington.

Peste 14 milioane de sirieni au fost chemaลฃi sฤƒ se pronunลฃe asupra textului care instaureazฤƒ „pluralismul politic” prin suprimarea articolului 8 privind partidul Baas dar care pฤƒstreazฤƒ prerogative extinse pentru preลŸedinte.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Anunศ› public pentru autorizaศ›ie de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social รฎn BucureลŸti Sectorul 4, Bulevardul Mฤ‚Rฤ‚ลžEลžTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, รฎnregistratฤƒ cu numฤƒr...

Fii brand รฎntรขi la tine acasฤƒ

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbrฤƒ, deศ™i au nevoie de luminฤƒ ศ™i soare mult, produsele romรขneศ™ti sunt rara avis pe rafturile marilor...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ