12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialNou incident la bordul unui avion Germanwings

Nou incident la bordul unui avion Germanwings

Un avion al companiei Germanwings, care efectua vineri o cursă de la Hanovra (Germania) spre Roma (Italia), a fost nevoit să aterizeze la Veneţia deoarece două persoane aflate la bord se simţeau rău, informează Mediafax.

Avionul a aterizat pe aeroportul Marco Polo din Veneţia pentru că un pasager şi o însoţitoare de bord au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza unor "stări acute de rău", a precizat purtătoarea de cuvânt a companiei, citată de site-ul TheLocal.it.

Eugenio Bartolini, un profesor din Roma care se afla în aeronavă, a declarat pentru Il Messaggero că o femeie care stătea în spatele său a avut nevoie de asistenţă pentru ceea ce părea a fi "teamă de zbor".

"Când avionul a aterizat, căpitanul ne-a spus în limba engleză că un membru al echipajului şi un pasager se simt rău şi a decis să aterizeze la Marco Polo", a adăugat acesta.

Incidentul intervine la mai puţin de două săptămâni după ce o aeronavă Airbus A320 al companiei Germanwings, care efectua o cursă de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prăbuşit în Alpii francezi, provocând moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii suspectează că avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a încuiat pe comandant în afara cabinei de pilotaj.

Datele obţinute din cea de-a doua cutie neagră a avionului au arătat că Lubitz, în vârstă de 27 de ani, a setat pilotul automat pe o traiectorie descendentă şi în acelaşi timp a mărit viteza aeronavei.

Avionul s-a lovit de munţi cu o viteză de 700 de kilometri pe oră, provocând moartea instantanee a celor 150 de persoane aflate la bord, dintre care o jumătate erau germani şi mai mult de 50 spanioli.

Procurorii germani au afirmat că Lubitz a fost tratat pentru tendinţe sinucigaşe şi depresie în urmă cu câţiva ani, înainte de a deveni pilot. Joi au apărut informaţii potrivit cărora copilotul Andreas Lubitz a căutat pe Internet date despre sinucidere şi despre uşile cabinelor de pilotaj.

Cele mai citite

Cât de des ar trebui să faci rotația anvelopelor?

Deoarece anvelopele se uzează diferit pe puntea față comparativ cu cele de pe puntea spate, acestea trebuie rotite periodic pentru a nu ajunge în...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă