19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNotar public din Lugoj, condamnat definitiv pentru falsuri

Notar public din Lugoj, condamnat definitiv pentru falsuri

Inalta Curte de Casatie si Justitie a majorat pedeapsa incasata de un notar public din orasul timisean Lugoj, la sase luni inchisoare cu suspendare, pentru fals intelectual, dupa ce au fost promovate recursuri atat de catre procurori, cat si de catre inculpata Eva Florescu. Decizia instantei supreme este definitiva, conditii in care notarul ar putea sa-si piarda orice drept de a mai profesa.
Initial, Eva Florescu a fost condamnata de Curtea de Apel Timisoara la patru luni de detentie cu suspendare, pedeapsa care a nemultumit toate partile implicate. Numele notarului public condamnat penal este strans legat de o afacere privind inmatriculari auto fictive.
Activitatea inculpatei a intrat in atentia organelor de urmarire penala, dupa ce ofiterii Serviciului Politiei Rutiere au descoperit o serie de documente false la inmatricularea unor autovehicule. Potrivit procurorilor care au intocmit rechizitoriul, in 1999, Gheorghe P. s-a prezentat la Serviciul de Inmatriculari Auto, reusind sa inscrie in circulatie, in baza unor acte notariale false, mai multe masini.
Cercetarile demarate au scos la iveala ca autorul contrafacerilor era notarul public Eva Florescu. Potrivit anchetatorilor, instigata de Gheorghe P., aceasta a legalizat, pe de o parte, in fals, o chitanta vamala, iar pe de alta parte a autentificat, tot in fals, o declaratie de pierdere a unei alte chitante vamale, in lipsa titularului acesteia. Cu ajutorul documentelor contrafacute, Gheorghe P. a reusit sa eludeze taxele vamale aferente importului masinii in cauza, statul fiind prejudiciat cu 100 de milioane de lei vechi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă