9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialNostradamus a profetit ca sfarsitul lumii va veni in anul 3797

Nostradamus a profetit ca sfarsitul lumii va veni in anul 3797

Nostradamus, cel mai renumit si mai enigmatic prezicator din istorie, indica anul 3797 drept data pentru sfarsitul lumii si vorbeste despre o serie evenimente si catastrofe care vor marca apropierea inevitabilului, scrie ziare.com.

Ca si in Apocalipsa, el profeteste ca: "Sabia mortii e in drum spre noi, sub forma de arsite, razboaie si foamete, care vor cuprinde pamantul si acestea vor reveni la intervale regulate".

Ploi si furtuni de foc vor lovi Pamantul si nimeni nu va putea scapa. Aceasta este doar introducerea la ceea ce Nostradamus numeste "parjolirea lumii" si care incepe odata ce Marte isi va incheia ciclul.

Cum se va intampla asta este neclar, pentru ca Nostradamus are un model propriu de calcul a orbitelor planetare, de origine cabalistica. El spune ca: "Unele se vor aduna sub semnul Varsatorului, iar altele sub cel al Racului, care dureaza mai mult".

Una dintre cele mai celebre profetii ale sale, referitoare la data mortii regelui Henri al II-lea al Frantei, care avea sa se adevereasca, i-a adus aprecierea Caterinei de Medici, sotia regelui.

 

Despre "Centurile" sale, o culegere de 966 de versuri cheie, publicate pentru prima data in 1955, s-au scris sute de carti. Centurile au fost traduse in atat de multe limbi, incat reprezinta singura carte, in afara de Biblie, care a fost retiparita in permanenta.

 

Nostradamus s-a nascut la 1503, la St. Remy, in Provence, Franta, sub numele de Michel de Notredame.

Cele mai citite
00:00:21

O bombă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată pe o plajă belgiană

Autoritățile au detonat în siguranță o bombă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, găsită pe o plajă din Belgia miercuri (28 februarie), conform...

COMES S.A. – tur de forță în Egipt

Zeci de mii de profesioniști în domeniul energiei din întreaga lume s-au reunit saptămâna trecută în Cairo, pentru trei zile de networking în cadrul...
00:00:58

Avertisment ONU: Generarea de deșeuri dăunătoare și daunele vor crește

Deșeurile produse de public vor crește până în 2050, provocând daune de sute de miliarde de dolari prin pierderea biodiversității, schimbările climatice și poluarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă