20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNorvegia, peste noi!

Norvegia, peste noi!

Rulmentul Brasov si Otelul Galati au primit adversare de mare calibru ieri, la tragerea la sorti a meciurilor din sferturile de finala ale cupelor europene la handbal feminin.

Rulmentul Brasov va intalni formatia norvegiana Byasen HE, in sferturile de finala ale Cupei EHF. Meciul-tur se va juca pe 14-15 martie in Norvegia, iar returul, o saptamana mai tarziu, la Brasov.
Antrenorul echipei brasovene, Herbert Müller, crede ca echipa sa trebuie sa fie pregatita sa treaca de orice adversar daca vrea sa castige Cupa EHF. "Recunosc, eu mi-am dorit sa merg la Paris si sa jucam cu Issy les Moulineauar, dar asta e. Nu a fost sa fie. Nu este nici un fel de problema ca am picat cu Byasen. Dupa parerea mea, Byasen este cea mai puternica adversara pe care o puteam intalni, dupa Volgograd, care, clar, e de departe favorita la castigarea cupei. Nu ne temem de meciurile tari. Daca vrem sa aducem cupa la Brasov, trebuie sa fim pregatiti sa trecem de oricine", a afirmat tehnicianul, care a mai spus ca este bine pentru echipa sa ca va juca meciul-tur in deplasare. "Asta ne convine de minune, pentru ca la Brasov avem un public senzational care ne va ajuta daca e nevoie", a adaugat antrenorul brasovencelor.

Tot cu o echipa norvegiana, Larvik HK, va juca si Otelul Galati in sferturile de finala ale Cupei Cupelor, meciul-tur urmand a avea loc tot pe pamant nordic. Larvik, eliminata de Oltchim in prima faza a Ligii Campionilor, este detinatoarea titlului in Norvegia, tara care este campioana olimpica si europeana "la zi".

Renata Ghionea, jucatoare a Otelului Galati, crede ca "s-au facut aranjamente" pentru ca echipele din Norvegia sa ajunga in fazele superioare ale competitiei. "Nu pot sa-mi revin, am cazut cu cel mai greu adversar posibil. Sunt sigura ca s-au facut ceva aranjamente ca echipele din Norvegia sa ajunga cat mai sus. Numai cand ma gandesc la nume precum Rantala, Breivang, Riegelhuth, multiple campioane olimpice, mondiale si europene, si mi se face pielea de gaina, dar asta e situatia, macar vrem sa parasim competitia cu capul sus si de aceea frumos ar fi sa castigam returul de la Galati", a spus handbalista.

PIERDERE?
Jucatoarele echipei Rulmentul Cristina Neagu si Patricia Vizitiu vor deveni libere de contract pe 23 februarie daca gruparea brasoveana nu va achita restantele salariale fata de cele doua sportive. Mai multe jucatoare de la Rulmentul Brasov nu si-au primit salariile de cateva luni, iar Neagu si Vizitiu au depus memorii la federatie in urma cu aproximativ doua saptamani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă