19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNorvegia: Aproape 100 persoane ranite de un fulger

Norvegia: Aproape 100 persoane ranite de un fulger

Aproximativ 100 de persoane au fost ranite, dar nici una nu este in stare grava, dupa ce au fost lovite de fulger in timpul unui raliu duminica, in sud-estul Norvegiei, a anuntat politia.

"Un numar mare de spectatori s-au reunit pe un deal pentru a asista la cursa, cand au fost lovite de fulger, de doua ori" la inceputul dupa-amiezii, a povestit Hans Eng, de la politia regionala din Hedemar.

Un numar de "91 de persoane au fost afectate de fulger. Cel putin 39 au fost examinate in diferite spitale locale si altele sunt in centre medicale", a declarat oficialul, adaugand ca in acest stadiu nu exista informatii privind ranirea grava a vreunei persoane.

"Vrem sa analizam ce s-a intamplat. Situatia este in continuare haotica", a continuat Hans Eng.

Saisprezece ambulante si doua elicoptere se afla la locul incidentului si transporta persoanele la spital. Potrivit presei, spitalele din regiune au lansat o avertizare catre cei care au asistat la raliu si au plecat deja, pentru a se deplasa la spital daca au fost afectati, indiferent in ce fel.

Potrivit site-ului Internet al cotidianului Dagbladet, consultat de Mediafax, 1.000 de persoane s-au reunit pe deal pentru a asista la acest spectacol automobilistic.

"Fulgerul a lovit o umbrela pe care o avea unul dintre prietenii mei, langa mine. Din umbrela au iesit scantei, iar el a simtit o enorma smucitura a bratului. Ii este in continuare rau", a povestit un spectator, Haavard Solstad, in varsta de 39 de ani, pentru Dagbladet.

Raliul a fost anulat, potrivit aceluiasi cotidian.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă