13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNormalitatea de la Liberec

Normalitatea de la Liberec

CFR Cluj nu are nevoie de o minune la meciul din Cehia, precum cei de la Dinamo acum trei ani, ci doar să apere un avantaj de un gol.

 

Campioana României la fotbal mai poate face astăzi încă un pas spre grupele Ligii Campionilor. CFR Cluj a câştigat cu 1-0 meciul tur cu Slovan Liberec, disputat pe teren propriu, iar acum va juca în deplasare cel puţin cu gândul de a conserva avantajul luat după primele 90 de minute.

Oraşul din Cehia le este drag românilor după ce Dinamo Bucureşti a reuşit “minunea de la Liberec”, în 2009, aşa cum a fost numită victoria cu 3-0 din timpul regulamentar, urmată de calificarea la penalty-uri în grupele Europa League. Bucureştenii au pierdut la “masa verde” meciul tur, 0-3, însă au realizat una dintre cele mai răsunătoare victorii ale fotbalului românesc pe teren străin. Mulţi dintre actualii jucători ai CFR-ului au auzit de respectiva partidă de acum trei ani, însă ardelenii nu au deloc nevoie de o minune, ba dimpotrivă.

Senzaţionalul s-ar traduce printr-o eventuală ratare a calificării în play-off-ul Ligii Campionilor a CFR-ului, mai ales că cehii nu au arătat deloc ca o echipă care poate să pună probleme jucătorilor pregătiţi de către Ioan Andone. Astfel, clujenii îşi pot permite luxul să piardă chiar şi la un gol diferenţă, cu condiţia să marcheze şi ei măcar odată, iar peste două săptămâni în Gruia ar putea veni un nume mare din fotbalul european, în ultimul tur înainte de atingerea grupelor Champions League.

Mai concentraţi doar cu 1-0

“Poate e mai bine că am câştigat doar cu 1-0, pentru că vom fi mai concentraţi în acest caz, iar dacă vom marca un gol acolo atunci sigur o să ne calificăm. Emoţii avem, pentru că este un meci important, trebuie să ne calificăm, dar echipa are un moral bun şi am mare încredere în băieţi. Nu ne sperie nici atmosfera de acolo, pentru că jucătorii sunt profesionişti şi au experienţă. Ne lipseşte mult Deac, el va lipsi aproximativ două luni şi îl vom înlocui pe listele pentru Liga Campionilor”, a declarat preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. În afară de Deac, la partida din această seară ar putea lipsi şi Gabriel Mureşan, care a suferit o întindere musculară la meciul tur, însă sigur nu vor juca Vasile Maftei şi Felice Piccolo, suspendaţi.

“Avem un lot numeros şi sperăm să ne calificăm din nou în Liga Campionilor, pentru că ăsta este cel mai frumos lucru, cel mai important. Plus că sunt importanţi şi banii, iar acesta este cel mai înalt nivel la care poţi să ajungi şi tindem la acest lucru. La Liberec mergem să jucăm şi să ne calificăm”, a încheiat oficialul CFR-ului. Dacă Andone nu va putea conta pe cel puţin trei jucători, cehii au primit o lovitură grea imediat după întoarcerea din România. Căpitanul Jiri Stajner a fost internat în Spitalul de Boli Cardiovasculare din Liberec, după ce i s-a descoperit o afecţiune la inimă, iar aproximativ trei luni va trebui să urmeze un tratament cu medicamente. Meciul dintre Slovan Liberec şi CFR Cluj va începe la ora 20:00, iar în România va putea fi vizionat doar la postul Transilvania Look, deţinut de către finanţatorul CFR-ului, Arpad Paszkany.

Gruia, verde pentru Champions League

Stadionul CFR-ului a primit undă verde pentru a organiza meciuri de Liga Campionilor în următorii trei ani competiţionali. Arena “dr. Constantin Rădulescu” nu a primit licenţă pentru peluza a doua, însă, de altfel nefolosită deloc nici la meciul tur cu Slovan Liberec, iar dacă ardelenii se vor califica în grupe vor putea găzdui doar 18.600 de spectatori. Dacă arena CFR-ului nu ar fi fost omologată pentru Liga Campionilor, alb-vişiniii ar fi trebuit să joace pe Cluj Arena, stadionul pe care îşi desfăşoară meciurile rivalii de la Universitatea Cluj.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă