9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialNoi speculaţii în privinţa lui Snowden

Noi speculaţii în privinţa lui Snowden

Ruta unui avion al companiei Aeroflot care se deplasa de la Moscova la Havana a fost schimbată, joi, iar măsura a generat speculaţii conform cărora la bordul acestuia s-ar fi aflat fostul consultant al Agenţieide Securitate Naţională (NSA) Edward Snowden, transmite Mediafax.

Un membru al echipajului le-a declarat reporterilor la sosire că Snowden nu se afla la bordul avionului. “Nu era la bord. Zborul s-a desfăşurat normal”, a declarat el.

Cursa Aeroflot 50 către Havana a decolat de pe aeroportul Moscova-Şeremetievo joi, la ora locală 14.10 (13.10 ora României), şi a aterizat în jurul orei 22.30 GMT (vineri, 01.30 ora României). Ruta trecea în mod obişnuit prin Scandinavia şi Groenlanda, după care se îndrepta spre sud, pe deasupra Canadei şi Statelor Unite. Totuşi, de data aceasta zborul s-a îndreptat spre Europa şi şi-a continuat drumul peste Oceanul Atlantic, relatează Russia Today, în pagina electronică.

Citeşte şi Un ministru din Venezuela vrea să pună capăt spionajului american pe Facebook

Unele informaţii sugerau că avionul şi-a schimbat traiectoria din cauza condiţiilor meteorologice. Dar măsura a generat speculaţii că Snowden s-ar afla la bordul avionului, iar acesta ar fi încercat să evite intrarea în spaţiul aerian american. Snowden este căutate de Statele Unite pentru spionaj.

Conform legilor ruseşti, companiile aeriene nu pot împărtăşi date ale pasagerilor cu părţi terţe, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroflot, Andrei Sogrin.

Referindu-se la schimbarea rutei de zbor, Sogrin a afirmat că “este dificil de explicat acum” ce a stat exact în spatele deciziei, dar a adăugat că motivul ar putea fi condiţiile meteorologice sau o problemă cu orarul de zbor. Cu alte cuvinte, dacă un zbor decolează cu întârziere, ruta sa este adeseori schimbată pentru a recupera din timpul pierdut.

Totuşi, zborul de joi a decolat cu o întârziere de doar cinci minute, potrivit site-ului aeroportului Şeremetievo.

Cele mai citite

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...

Tinmar înhață contractul de 100 milioane de lei de la RAJA Constanța

La licitația pentru furnizarea de energie pentru RAJA Constanța s-a dat o luptă în doi: Oancea de la Tinmar și Tudose de la...

George Simion vine cu câteva aprecieri despre eventuale candidaturi

George Simion, liderul AUR, are darul de a ne înveseli de fiecare dată când declară câte ceva în spațiul public. Perspectivele sale asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă