21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNoi SCUMPIRI de la Metrorex. Cu cât s-ar putea MAJORA tariful de...

Noi SCUMPIRI de la Metrorex. Cu cât s-ar putea MAJORA tariful de călătorie în 2013

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a declarat că tarifele de călătorie cu metroul s-ar putea majora anul viitor cu 5%, deoarece majorarea reprezintă actualizarea tarifului cu valoarea inflaţiei, potrivit Realitatea.net

„Metrorex ia în calcul o eventuală majorare a tarifului călătoriilor în 2013 cu 5%, actualizarea tarifului cu valoarea inflaţiei”, a declarat Radu. „De asemenea, societatea noastră intenţionează să păstreze acelaşi număr de angajaţi şi în 2013”, a menţionat Aurel Radu, întrebat fiind dacă Metrorex are în vedere o reducere a numărului de salariaţi.

În ceea ce priveşte valoarea investiţiilor pentru 2013, directorul general al Metrorex a precizat că „sumele necesare solicitate în cadrul proiectului de buget pentru anul 2013 sunt de circa 600 milioane lei”, în uşoară creştere faţă de sumele alocate pentru acest an, de 571 milioane lei.

Potrivit lui Aurel Radu, suma de 600 milioane lei ar fi necesară finalizării unor proiecte precum: asigurarea de facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi în reţeaua de metrou (finalizarea montajului de lifturi); modernizarea instalaţiilor electrice pe Magistralele 1, 2 şi 3; achiziţia de material rulant (trenuri noi de metrou); lucrări la Magistrala 4. Racord 2. Gara de Nord – Străuleşti. Tronson 1 Mai – Lac Străuleşti, precum şi continuarea lucrărilor la proiectul Magistrala 5. Drumul Taberei – Pantelimon.

De asemenea, Metrorex are în vedere anul viitor Proiectul Magistrala 6 – legătura Aeroportului Henri Coandă cu reţeaua de metrou, care se află în fază de elaborare a proiectelor şi pregătirii documentaţiei de licitaţie a lucrărilor.

Referitor la activitatea de investiţii a anului 2012, Aurel Radu a arătat că s-a avut în vedere direcţionarea resurselor financiare către „acţiunile cu prioritate maximă”.

Reţeaua de metrou actuală măsoară 69,20 km cale dublă, structurată pe 4 Magistrale, 51 staţii si 4 depouri.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă