19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNoi scaderi de preturi pentru locuintele vechi din sectoarele 1, 2 si...

Noi scaderi de preturi pentru locuintele vechi din sectoarele 1, 2 si 4

Pretul mediu al locuintelor vechi din Bucuresti s-a redus în luna februarie fata de ianuarie cu 2%, în conditiile în care în sectoarele 5 si 6 s-a înregistrat o crestere a preturilor cu 3%, respectiv 8%, iar apartamentele din sectoarele 1, 2 si 4 s-au ieftinit cu 6-7%, potrivit estimarilor Colliers, preluate de Mediafax.

 
În cazul locuintelor din ansamblurile rezidentiale noi din Bucuresti, preturile s-au mentinut la nivelul din ianuarie, de 1.778 euro pe metru patrat suprafata construita, plus suprafata teraselor, se arata în cel mai recent indice imobiliar al Colliers care evalueaza evolutia lunara a preturilor de pe piata rezidentiala din Capitala.
Astfel, la nivel global pretul mediu al locuintelor din Capitala a avut o depreciere moderata, de doar 1%.

 
În ceea ce priveste piata locuintelor vechi, desi cumulat pretul mediu s-a mentinut aproape de nivelul din ianuarie, la nivel de sector evolutia este diferita.
"Doua dintre cele sase sectoare au înregistrat cresteri ale preturilor cerute în februarie, respectiv în sectorul 6 s-a resimtit o crestere de 3%, iar în sectorul 5 de 8%. La polul opus s-au aflat sectoarele 1, 2 si 4, unde preturile cerute de vânzatorii de apartamente au scazut fata de luna ianuarie cu valori cuprinse între 6-7%.

 Sectorul 3 este singurul în care preturile nu s-au modificat în luna februarie", se arata într-un comunicat al Colliers.
Astfel, în sectorul sase pretul mediu pe metru patrat a ajuns la 1.145 euro, înregistrând însa o scadere cu 32% fata de nivelul de acum sase luni. În sectorul cinci pretul se situa în februarie la 1.378 euro/mp, cu 16% mai putin fata de vara anului trecut.

 Pentru sectorul 1 deprecierea preturilor a ajuns în ultimele sase luni la 23% la 1.855 euro/mp, preturile în sectorul 2 s-au redus în acelasi interval cu 33% la 1.162 euro/mp, în timp ce în sectorul patru locuintele se vând cu 37% mai ieftin fata de luna august a anului trecut, respectiv cu 1.410 euro/mp.
În sectorul 3, desi preturile s-au mentinut în februarie la nivelul din ianuarie, de 1.311 euro/mp, aceasta reprezinta o scadere cu 35% în sase luni.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă