11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialNoaptea de Inviere la Manastirea Sfintei Cruci

Noaptea de Inviere la Manastirea Sfintei Cruci

Sute de credinciosi s-au adunat la Manastirea Sfintei Cruci de langa Oradea pentru a participa la slujba de Inviere. Ca in fiecare an, curtea lacasului monahal s-a umplut de crestinii care au venit sa ia lumina. Numarul credinciosilor care au participat la slujba a fost foarte mare. La Catedrala Ortodoxa din Centrul Civic, slujba a tinut pana spre ora 2.00. La Biserica cu Luna, o parte din oameni nu au putut inconjura biserica din cauza aglomeratiei.
Credinciosii au inceput sa ajunga la Manastirea Sfintei Cruci cu mult inainte de miezul noptii. Oradeni de toate varstele au ales acest loc pentru a participa la slujba de Inviere. O parte din ei vin in fiecare an la Manastirea Sfintei Cruci de Paste. “Ne-am obisnuit sa ne adunam aici. E multa liniste si slujba este foarte frumoasa. Aproape in fiecare an venim cu mult inainte de inceperea slujbei numai pentru atmosfera pe care o gasim aici. Venim si ne plimbam pe aleile manastirii. E o atmosfera deosebita”, spune Nicoleta Petrus.
“Noi suntem pentru prima data la manastire. Nu mai locuim in Oradea, dar de sarbatori mai venim pe aici, iar in acest an rudele noastre au decis sa ne aduca la manastire. Imi place foarte mult. De obicei mergeam la Biserica cu Luna din oras”, a marturisit Marius Popa.
Slujba de Inviere a fost oficiata de un sobor de cinci preoti, in fata bisericii din incinta manastirii. Din cauza participantilor foarte multi, doar cei care se aflau in imediata apropiere a lacasului de cult au reusit sa inconjoare biserica, pentru restul fiind imposibil acest lucru. Majoritatea celor care au asistat la slujba au plecat imediat dupa ce au luat lumina si s-au impartit Pastele.
Pentru ca slujba sa se desfasoare fara incidente, la manastire au fost comasate forte importante de ordine. Jandarmi, pompieri si politisti au vegheat la linistea credinciosilor.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă