19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNinsoarea ingreuneaza circulatia pe drumurile din Bistrita-Nasaud

Ninsoarea ingreuneaza circulatia pe drumurile din Bistrita-Nasaud

Circulatia pe toate drumurile din judetul Bistrita-Nasaud se desfasura, ieri, cu dificultate din cauza ninsorilor abundente. Potrivit specialistilor Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA), cel mai mult a nins la Rodna, unde au cazut 5,8 litri de precipitatii in 24 de ore. Stratul de zapada masoara, in aceeasi zona, peste 50 de centimetri, in timp ce la Anies sunt 43 de centimetri, iar la Telciu – 42.
In Muntii Bargaului, la Piatra Fantanele, zapada masoara 37 de centimetri, iar la Colibita – 45. Cel mai frig a fost la Straja, unde temperaturile au atins valori de pana la minus 7,8 grade Celsius. La Bistrita, stratul de zapada este de 16 cm, iar temperatura a fost de minus 4 grade Celsius.
Potrivit directorului SC „Lucrari Drumuri si Poduri” SA, Liviu Ciupe, nu exista sosele blocate, desi ninsoarea ingreuneaza mult interventia celor 30 de utilaje ale firmei care se ocupa de deszapezire. „Pana nu se opreste ninsoarea, nu dam cu antiderapant fiindca este acoperit la loc. Trecem cu masini cu lama si curatam drumurile. Abia dupa ce se opreste ninsoarea vom arunca cu sare si nisip”, a spus Ciupe.
Dispecerul de serviciu de la sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj a declarat, duminica dimineata, ca pe toate soselele nationale se circula in conditii de iarna. Nu s-au inregistrat blocaje rutiere si nici nu s-au impus restrictii de circulatie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă