12.6 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialNigerianul Fatai: Îmi doresc foarte mult să joc pentru naţionala României în...

Nigerianul Fatai: Îmi doresc foarte mult să joc pentru naţionala României în barajul cu Grecia

Atacantul nigerian Kehinde Fatai, care ar putea primi cetăţenia română de onoare, a declarat, marţi, că îşi doreşte foarte mult să joace pentru echipa naţională a României în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, cu reprezentativa Greciei, potrivit Mediafax.

El a explicat că naturalizarea sa nu este o noutate, discuţiile despre acest subiect începând în urmă cu câteva luni. “Este o discuţie mai veche, nu de acum. Mi-am dorit mai demult să joc pentru România. Acum a venit momentul acesta, barajul, şi îmi doresc foarte mult să joc. Eu personal nu am vorbit cu nimeni, nici cu domnul Piţurcă, domnul Ioan Niculae a vorbit acum câteva luni cu domnul Mircea Sandu. Eu sunt pregătit şi acum să joc pentru naţionala României, pentru că vreau asta. La început, nici eu nu am vrut (n.r. – să joace pentru România), dar am stat mult aici, mă simt ca acasă în România, iar fratele meu şi alte rude au venit aici. Vreau să mă stabilesc aici”, a spus Fatai.

Fotbalistul, care a evoluat pentru Nigeria până la 20 de ani, a afirmat că prima reprezentativă a României poate învinge Grecia. “Grecia e un adversar OK pentru noi, românii, pentru că nu e ca Portugalia, o echipă cu mai multă experienţă. Eu zic că putem să învingem Grecia”, a afirmat Fatai.

Secretarul de stat în cadrul MTS, Carmen Tocală, a declarat că Parlamentul României ar putea să-i acorde atacantului nigerian Kehinde Fatai titlul de cetăţean de onoare, care i-ar permite să evolueze pentru naţionala României în barajul cu Grecia. Tocală a adăugat că s-a depus un dosar al jucătorului echipei FC Bruges la Ministerul Tinieretului şi Sportului, care va fi analizat în regim de urgenţă în cadrul şedinţei de Guvern de vineri. 

Însă oficialii clubului Astra Giurgiu susţin că Fatai doreşte să devină cetăţean român pentru a-i fi mai uşor în Europa. Preşedintele Astrei Giurgiu, Dinu Gheorghe, a declarat, marţi, că a fost depusă documentaţia la oficiul pentru imigrări în vederea acordării dreptului de şedere permanentă în România pentru Kehinde Fatai, subliniind că în momentul de faţă naturalizarea nigerianului pentru naţională este o prostie.

Patronul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat, la Sport.ro, că au fost demarate demersurile ca jucătorul nigerian să obţină cetăţenia română, dar nu pentru ca el să joace în naţionala antrenată de Victor Piţurcă.

Atacantul nigerian al echipei Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, a fost împrumutat, în septembrie, până la finalul sezonului, la formaţia FC Bruges. Clubul belgian va avea opţiune de cumpărare definitivă a jucătorului la finalul sezonului. Kehinde Fatai, în vârstă de 23 de ani, a fost achiziţionat de Astra Giurgiu în vara anului 2010 de la Farul Constanţa. El se afla în România din 2007.

România întâlneşte Grecia în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, meciul tur urmând să aibă loc în 15 noiembrie la Atena, iar returul în 19 noiembrie, la Bucureşti.

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă