11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialNicu Mazere l-a "altoit" pe adjunctul Directiei Sanitar-Veterinare

Nicu Mazere l-a „altoit” pe adjunctul Directiei Sanitar-Veterinare

Vicepresedintele PD Vrancea, Nicu Mazere, este cunoscut din paginile „Romaniei libere” inca de anul trecut, cand ziarul nostru a relatat pe larg cum acesta a trecut la „dijmuirea” oamenilor de afaceri vranceni sub pretextul ca este „membru in Corpul de Control de la Cotroceni al presedintelui Basescu”. La vremea respectiva Biroul de presa al Presedintiei Romaniei a raspuns sec: „Nici administratia prezidentiala si nici presedintele Traian Basescu nu au corp de control!”
Cu toate acestea, vicele PD, Nicu Mazere, cunoscut in Vrancea pentru iesirile sale publice de o violenta vecina cu nebunia, si-a vazut nestingherit de lucru si a trecut la amenintarea tuturor organelor de control care nu-i fac pe plac. Recenta fapta la care s-a dedat Mazere in chiar biroul sau din Hala Moldovei din Focsani releva pe deplin faptul ca vicele PD vrea sa fie un adevarat baron de tip nou, cu un comportament geaman cu cel al pesedistilor Sechelariu, Mischie sau Oprisan.

Totul incepe
cu „Enigma”

Pe la mijlocul lunii decembrie a anului 2005 Directia Sanitar-Veterinara (DSV) Vrancea a trecut, conform unui plan aprobat la nivel national de catre Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentului (ANSVSA), la efectuarea unor controale tematice care au vizat unitatile de alimentatie publica din Focsani ce aveau organizate mese festive de Craciun sau Revelion. Una dintre echipele de control, coordonata de catre directorul adj. al DSV Vrancea, dr. Doru Calistru, a controlat mai multe restaurante din municipiul de pe Milcov printre care si bodega „Enigma”. „Au fost aplicate mai multe amenzi pentru nerespectarea igienei si sigurantei alimentare, precum si a fluxului tehnologic. Pentru doua dintre restaurantele controlate, Romantic si Enigma, au fost emise ordonante de inchidere semnate chiar de catre directorul general Luigi Munteanu. Primul nu avea nici macar autorizatie de functionare sanitar-veterinara, iar cel de-al doilea nu avea flux tehnologic primar si secundar corespunzator normelor UE. Pentru asemenea abateri, sanctiunea obligatorie prevazuta in lege este incetarea activitatii”, ne-a declarat dir. adj. al DSV, dr. Doru Calistru. Administratorul de la „Enigma”, Ionel Gusan, si el membru de vaza al PD Vrancea, nici n-a vrut sa auda de o asemenea sanctiune si a trecut la amenintarea doctorului rebel. „Te bag in puscarie! Eu si cu Mazere o sa te terminam!” au fost cuvintele bine garnisite cu injuraturi ale carnatarului Gusan catre dr. Calistru.

Talharie si bataie marca „Mazere-PD”

La numai cateva zile de la acest incident, chiar in dimineata de 31 decembrie 2005, Mazere, actionar impreuna cu Gutan la „Enigma”, l-a invitat in biroul sau din Hala Moldovei din Focsani pe dr. Calistru pentru o discutie „ca intre doi vechi prieteni”, dupa cum avea sa relateze presei chiar Doru Calistru. Aici a inceput reprezentatia lui Mazere, demna mai cu seama de un borfas decat de un vicepresedinte cu probleme economice al PD Vrancea. „La nici un minut de la intrarea in biroul lui Nicu Mazere, acesta mi-a cerut imperativ sa-mi dau demisia din functia de director adjunct chiar in fata sa. Cum n-am fost de acord cu solicitarea sa, Mazere a trecut surprinzator de repede la violente extreme: m-a strans de gat cu fularul meu pana aproape de lesin, dupa care mi-a carat vreo doi pumni in figura si mai multe picioare in stomac. Am reusit cu greu sa scap din mainile sale deoarece toate usile erau incuiate, fiind nevoit sa le sparg. In timpul bataii pe care am primit-o, mi-au fost oprite de catre Mazere paltonul, palaria si fularul”, a declarat presei dr. Calistru despre faptele vicelui PD si „membru in Corpul de Control al presedintelui Basescu” Nicu Mazere. Ulterior, Calistru a depus plangere la Parchetul Vrancea pentru talharie in forma calificata.
Parchetul Vrancea il mai cerceteaza intr-un alt dosar, inca din decembrie 2004, pe Nicu Mazere pentru ca a tras cu pistolul sau, marca Walter, asupra a circa 100 de persoane din comuna Campuri. Contactat telefonic, Nicu Mazere n-a vrut sa comenteze in vreun fel incidentul al carui autor a fost.

Cele mai citite

Cum să alegi și să instalezi corect panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie verde - nu emit poluanți în atmosferă și contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În...

Jurgen Klopp, decorat cu cea mai înaltă distincție civilă din Germania!

Jurgen Klopp, fostul antrenor al lui Liverpool, a fost decorat marți, la Berlin, cu Crucea Federală de Merit a Germaniei, cea mai înaltă distincție...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...
Ultima oră
Pe aceeași temă