19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNicolicea: Presedintele nu isi poate face campanie electorala

Nicolicea: Presedintele nu isi poate face campanie electorala

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Eugen Nicolicea (PSD) a declarat, pentru Mediafax, ca, potrivit Legii referendumului, presedintele suspendat nu poate desfasura campanie electorala inaintea referendumului pentru demiterea acestuia. Nicolicea a afirmat ca Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului prevede, la art. 30 alin. (2), ca "in campania pentru referendum, partidele politice si cetatenii au dreptul sa isi exprime opiniile in mod liber si fara nicio discriminare, prin mitinguri, prin adunari publice si prin mijloace de informare in masa". Vicepresedintele Camerei a apreciat ca nementionarea presedintelui suspendat in textul acestui articol din Legea 3/2000 echivaleaza cu faptul ca acesta nu poate desfasura, in campania pentru referendumul de demitere, actiuni specifice de campanie electorala.
Nicolicea a mai afirmat ca sintagma "fara nicio discriminare" din textul citat inseamna ca, in mass-media, spatiul alocat partidelor politice trebuie sa respecte algoritmul politic. De asemenea, a mai spus deputatul PSD, presedintele suspendat are, prin prevederile de la art. 30 alin. (2), dreptul la o expunere mediatica a campaniei proportional cu cel al unui cetatean din cei 22 de milioane ai tarii.
Parlamentul a aprobat, marti, printr-o hotarare pentru stabilirea datei si a conditiilor de organizare a referendumului de demitere, infiintarea unei comisii parlamentare speciale care sa repartizeze si sa monitorizeze timpii de antena in timpul campaniei pentru referendum.
Aceasta comisie este formata din 15 parlamentari apartinand partidelor politice, desemnati cu respectarea algoritmului politic din Parlament, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, presedintele societatii publice de radiofuziune, presedintele televiziunii publice si un reprezentant al presedintelui suspendat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă