12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialNicoleta Grasu: "Nu mă las!"

Nicoleta Grasu: “Nu mă las!”

Aruncătoarea de disc Nicoleta Grasu (39 de ani) este singura româncă invitată la ediţia din acest an a Cupei Continentale. La masculin participă tot un singur sportiv român, triplusaltistul Marian Oprea.

Spuma atletismului mondial se va strânge la acest final de săptă­mână la Split, în Croa­ţia, pentru a se întrece în cadrul Cupei Continentale, competiţie la care vor participa cei mai valoroşi sportivi de pe patru continente. Bătrânul continent va fi repre­zentat, la toate disciplinele, de primii doi clasaţi la Europenele de la Barcelona, ceea ce înseam­nă că România va „contribui” la triplusalt cu Marian Oprea, iar la aruncarea discului – cu Nicoleta Grasu. Ambii au fost medaliaţi cu argint la întrecerile din Spania.

La Zagreb, înainte de Split

Deşi este extrem de obosită la acest final de sezon, Nicoleta Grasu, în vârstă de 39 de ani, nici nu s-a gândit să refuze invitaţia organizatorilor. „Aş fi fost mai bucuroasă dacă aş fi plecat în vacanţă, nu la Cupa Continen­tală, pentru că sunt extrem de obosită, dar aşa o onoare nu se poate refuza. A fost un sezon extrem de greu şi, chiar dacă la Split nu voi fi în cea mai bună formă, voi încerca o clasare cât mai sus în clasament, deşi vor fi cele mai bune aruncătoare de pe patru continente”, a spus Nico­leta Grasu. Atleta a plecat ieri spre Zagreb, unde, înainte de Cupa Continen­tală, va participa la un alt concurs. „Nici invitaţia organi­za­torilor întrecerilor de la Zagreb n-am putut-o refuza, chiar dacă mă vor solicita în plus. M-am gândit însă că de la Zagreb la Split nu-i o distanţă foarte mare, iar concursul croat l-aş putea aborda ca pe un soi de antre­nament mai greu înainte de Cupa Continentală. Oricum, sunt încă pe val şi nu vreau să refuz nimic”, a explicat Nicoleta Grasu.

Soţul-antrenor rămâne acasă

„Nu mă las, deşi nu pot să ascund că îmi este foarte greu şi pentru că nu voi fi însoţită de soţul şi antrenorul meu la întrecerile din Croaţia. Ar fi fost prea scump, pentru că numai cazarea la Split ar fi fost în jur de 125 de euro pe noapte, la care s-ar fi adăugat drumul şi masa. Aşadar, am hotărât de comun acord să merg singură, iar banii pe care i-am fi cheltuit pentru el să-i păstrăm pentru a merge în mult aşteptata vacanţă”, a completat vicecam­pioana europeană.

Sandra Perković e în mare formă

Una dintre principalele adver­sare la Cupa Continentală ale Nicoletei Grasu va fi chiar reprezentanta gazdelor, Sandra Perković, campioana europeană entitre. Croata, care a câştigat surprin­zător întrecerile europene, a stabilit în urmă cu câteva zile un nou record naţional în proba feminină de aruncare a discului, la ultima etapă a circuitului Liga de Diamant, pe care a şi câştigat-o, în timp ce românca a încheiat pe locul 5.  

Marian Oprea, vrea să fie cel mai bun din lume

Dacă Nicoleta Grasu se află spre final de carieră, Marian Oprea este în plin avânt. Revenit după o lungă perioadă de absenţă cauzată de mai multe accidentări consecutive, Marian Oprea este dornic de cât mai multe reuşite. „Am revenit în competiţii, iar sezonul 2010 reprezintă doar încălzirea. Anul viitor vreau să pornesc în cursa pentru aurul mondial! Vreau să devin cel mai bun săritor de pe planetă!”, a afirmat Marian Oprea. Atletul speră să urce pe podium şi la finalul în­trecerilor Cupei  Continentale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă