6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialNicolas Sarkozy îndeamnă alegătorii să îl voteze pentru ca Franţa să nu...

Nicolas Sarkozy îndeamnă alegătorii să îl voteze pentru ca Franţa să nu intre în criză

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, le-a cerut alegătorilor francezi să îi acorde încrederea şi în următorii cinci ani dacă doresc să evite crize precum cele care afectează Spania şi Grecia, informează AFP, potrivit Mediafax.

Cu 17 zile înaintea scrutinului prezidenţial din Franţa, Sarkozy a prezentat un program electoral complet şi detaliat, cu accent inclusiv pe securitate şi imigraţie.

“Situaţia cu care se confruntă în prezent prietenii noştri spanioli, după cea cu care s-a confruntat Grecia, ne aduce aminte de realitate”, a declarat Sarkozy.

“După şapte ani de guvernare socialistă, priviţi situaţia din Spania: incapacitatea onorării angajamentelor, criza de încredere în această ţară”, adaugă preşedintele în funcţie, care candidează pentru al doilea mandat.

Adversarul său socialist, François Hollande, a reacţionat acuzându-l pe Sarkozy că oferă “o singură perspectivă: cea a austerităţii”.

“Ar fi o continuare a erorilor şi eşecurilor”, a afirmat Hollande.

Cele mai citite

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Rusia – Ucraina, ziua 720: Lituania va contribui la planul ceh de creștere a stocului de muniție pentru Kiev

Lituania a anunţat că se va alătura iniţiativei cehe de a procura muniţie de artilerie pentru Ucraina.Premierul lituanian Ingrida Simonyte a făcut o promisiune...
Ultima oră
Pe aceeași temă