14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialNicolas Sarkozy, ales preşedinte al partidului de dreapta UMP

Nicolas Sarkozy, ales preşedinte al partidului de dreapta UMP

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost ales sâmbătă preşedinte al partidului de dreapta UMP. Potrivit formațiunii politice, acesta este prima etapă a strategiei lui Sarkozy de recucerire a puterii, după ce a fost învins de socialistul Francois Hollande la prezidenţialele din 2012.

Sarkozy, în vârstă de 59 de ani, a obţinut 64,5 la sută din voturi, un scor confortabil, dar inferior celui pe care îl aşteptau partizanii săi, scrie Mediafax.

Contracandidaţii săi, Bruno Le Maire şi Herve Mariton, au obţinut 29,8 la sută şi, respectiv, 6,32 la sută din voturi.
Revenit pe scena politică la sfârşitul lui septembrie, Sarkozy se va confrunta acum cu o provocare mai importantă, şi anume lupta liderilor angajaţi în alegerile primare ale dreptei în 2016, considerate cruciale înaintea alegerilor prezidenţiale din 2017.

Potrivit unor experţi, preşedinţia Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) îi va oferi un atu important lui Sarkozy pentru primarele din 2016, şi anume acapararea partidului.

La conducerea UMP, fostul preşedinte va relansa până în 2017 o luptă cu Francois Hollande, succesorul său socialist afectat de un nivel-record de nepopularitate.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă