19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNicolae Moga: "Nu mai vreau sa fiu senator"

Nicolae Moga: „Nu mai vreau sa fiu senator”

» Senatorul constantean Nicolae Moga este dezamagit atat de Parlamentul Romaniei, despre care spune ca este o institutie care consuma prea multe resurse, cat si de modalitatile de legiferare, mult prea incete si greoaie.

Parlamentarul social-democrat sustine ca legile Romaniei sunt prea multe si stufoase si ca ar trebui restranse, astfel incat acestea sa ajunga cu adevarat la cetateni. Cat priveste cladirea-mamut care adaposteste Legislativul Romaniei, Moga sustine ca "sunt consumuri foarte mari numai ca sa spui ca stai in Casa Poporului". Nemultumirile fostului consilier local constantean se refera si la actualul Executiv catalogat drept "mediocru" si "heirupist" din mai mlte motive, printre care absenta programului anticriza si prestatia ministrilor care alcatuiesc Cabinetul Boc, de ambele coloraturi politice. "Nu mai vreau sa fiu senator. O data si bine", a declarat Moga. Moga sustine ca nemultumirea legata de prima parte a mandatului sau se leaga si de imposibilitatea rezolvarii nemultumirilor locuitorilor care i s-au adresat. "N-am cum sa fiu multumit pentru ca am rezolvat doar 5-6 cazuri in fiecare sat. si, in plus, programele Guvernului legate referitoare la oameni n-ajung la tara".

 

Senatorul PSD sustine ca programele sociale destinate categoriilor defavorizate, sociale, nu ajung la cei carora le sunt destinate, deoarece oamenii nu stiu sa scrie sau sa citeasca si nimeni nu se arata interesat sa-i ajute cu adevarat. Lipsa fondurilor destinate mediului rural se resimte, crede Moga, si din cauza faptului ca subventiile din agricultura ori nu au ajuns deloc sau nu au ajuns la cine erau destinate. La acestea se adauga si preturile produselor agricole, dar si o serie de intermediari care, spre exemplu, cumpara graul "de la combina" cu 3.000 de lei vechi/kg si-l vand in portul Agigea cu 8.000 de lei/kg. Urmeaza o noua serie de intermediari, cei care vand aceste produse in tari precum Cuba cu 16.000 lei/kg.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă