20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNicolae Mischie vrea pensie de parlamentar

Nicolae Mischie vrea pensie de parlamentar

Fostul lider al PSD Gorj si ulterior al filialei PNG, Nicolae Mischie, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, ca si-a depus dosarul de pensionare ca fost parlamentar pentru ca are limita de varsta prevazuta de legislatie.

Mischie a fost deputat pana in 1996, iar in anul 2000 a fost ales senator pe listele PSD, el optand atunci sa ramana presedinte al Consiliului Judetean Gorj.

Nicolae Mischie a mentionat ca nu a renuntat la intentiile sale de a candida ca independent, el afirmand ca mai are timp sa ia o decizie finala.

El a fost pana in 2004 si prorector la Universitatea Constantin Brancusi din Targu Jiu, Senatul acestei institutii oferindu-i marti seara o placheta omagiala pentru activitatea depusa de-a lungul timpului in cadrul universitatii.

Nicolae Mischie a fost judecat pentru luare de mita si trafic de influenta intr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie din aprilie 2004. Judecatorul Mihai Pistol a pronuntat pentru cele doua capete de acuzare pedepse de 4 si, respectiv, 3 ani, pe care le-a contopit, Mischie urmand sa execute pedeapsa cea mai mare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă