18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialNicolae Mischie vrea pensie de parlamentar

Nicolae Mischie vrea pensie de parlamentar

Fostul lider al PSD Gorj si ulterior al filialei PNG, Nicolae Mischie, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, ca si-a depus dosarul de pensionare ca fost parlamentar pentru ca are limita de varsta prevazuta de legislatie.

Mischie a fost deputat pana in 1996, iar in anul 2000 a fost ales senator pe listele PSD, el optand atunci sa ramana presedinte al Consiliului Judetean Gorj.

Nicolae Mischie a mentionat ca nu a renuntat la intentiile sale de a candida ca independent, el afirmand ca mai are timp sa ia o decizie finala.

El a fost pana in 2004 si prorector la Universitatea Constantin Brancusi din Targu Jiu, Senatul acestei institutii oferindu-i marti seara o placheta omagiala pentru activitatea depusa de-a lungul timpului in cadrul universitatii.

Nicolae Mischie a fost judecat pentru luare de mita si trafic de influenta intr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie din aprilie 2004. Judecatorul Mihai Pistol a pronuntat pentru cele doua capete de acuzare pedepse de 4 si, respectiv, 3 ani, pe care le-a contopit, Mischie urmand sa execute pedeapsa cea mai mare.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă