8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialNicolae Matei: „Viaţa mea şi cea a familiei mele sunt în pericol"

Nicolae Matei: „Viaţa mea şi cea a familiei mele sunt în pericol”

Primarul din Năvodari afirmă, într-o scrisoare trimisă de după gratii, că este ameninţat încă din anul 2010 şi i se cere să “predea oraşul”.

 

Arestat din 15 noiembrie, primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a transmis de Crăciun un mesaj teribil de după gratii. Acesta spune că adevărata miză a încarcerării sale este controlul oraşului Năvodari şi al unor proiecte europene de circa 50 de milioane de euro. “Pentru o presupusă faptă de dare de mită către fostul şef al poliţiei Constanţa, am fost ridicat de pe stradă ca ultimul tâlhar, programat pentru un anumit complet de judecată şi arestat preventiv, până în momentul de faţă fiind considerat pericol public la fel ca cei care sunt cercetaţi pentru omor şi fapte de violenţă. La mine prezumţia de nevinovăţie nu e valabilă”, a spus Matei.

Acesta a descris şi condiţiile în care a fost reţinut: “Am fost ţinut în aceeaşi boxă şi legat de mâini cu acel criminal care a violat şi a omorât o prostituată în pădurea Floreasca dându-i cu ciocanul în cap. Când m-au adus de la Bucureşti la Constanţa, încătuşat, jumătate din drum am mers cu turela deschisă, deşi afară ningea şi era ger groaznic. Plimbat dintr-un arest în altul, am trecut prin situaţii inimaginabile, în celule la subsol, unde nu se închidea geamul, fiind nevoit să-mi pun propriul prosop să nu intre zăpadă în patul de fier şi fără lenjerie, având doar lucrurile cu care m-au luat de pe stradă, familiei fiindu-i permis să-mi aducă ceva abia după trei zile.

În celulă, şobolanii altoiţi din canalizare, prin WC-ul turcesc intrau să caute mâncare iar de muşcăturile ploşniţelor nu poţi scăpa noaptea în somn. Deşi fiind sub tratament pentru pancreas, am fost anchetat şi pâna la ora trei în noapte de la zece dimineaţa. Că, de, dosarul meu trebuia să ajungă musai într-o anumită zi la Constanţa şi la un anumit judecător care aproape că m-a şi condamnat, antepronunţându-se, prin încheierile făcute chiar înainte de primul termen de judecată care este 23 ianuarie 2013″, se arată în scrisoare.

Care este miza

Nicolae Matei spune că se urmăreşte judecarea sa în stare de arest preventiv şi condamnarea sa într-un termen scurt. “Deja grupul de interese care vrea musai să pună mâna pe oraşul Năvodari îşi are oamenii pregătiţi. Complicii, în public îmi plâng situaţia iar în realitate îmi cântă prohodul şi pregătesc înlocuitori slugarnici. Vor să construiască centrul de deşeuri industriale periculoase, vor să mute graniţa dintre Năvodari şi Mamaia, să acapareze o bună parte de litoral, vor ei tabăra de copii, vor ca la marginea oraşului spre Sibioara să ia terenul oraşului pentru o mare carieră de piatră care să distrugă străzile şi să crape casele în drumul camioanelor gigant spre port. Vor portul Midia şi Năvodariul să rămână cu trei la sută din acţiuni, vor să controleze toate proiectele europene în valoare de peste 50 de milioane euro, la care eu şi echipa mea am muncit 4 ani. Şi mă refer aici la cantina socială, la centrul de afaceri, la drumul pe patru benzi între Năvodari şi Mamaia, la centrul de agrement Aqualand, la drumul pe patru benzi între Năvodari şi Ovidiu, la promenada de pe malul mării, la ecologizarea lacului Taşaul şi un nou parc în Năvodari”, a afirmat primarul din Năvodari.

Ameninţat din 2010

“Îmi atacă familia şi apropiaţii şi mi-au pus sechestru pe absolut toate bunurile personale şi ale celor două firme ale mele. Mi-au ridicat maşina din faţa copiilor care plângeau îngroziţi. Din luna mai sunt ţinut permanent, eu şi toţi apropiaţii, în controale şi ni se construiesc dosare penale. Închis după gratii, mă lupt cu balaurul cu şapte capete care mă atacă din toate părţile să mă elimine.Viaţa mea şi a familiei mele este în pericol iar ameninţările lor încă din anul 2010 sunt puse în practică, pentru că refuz să dau oraşul Năvodari, deranjez mult că susţin postul de televiziune Litoral TV şi postul de radio CFM şi am rezultate bune politice şi administrative. Dreptul meu şi al vostru la opinie nu ni-l poate lua nimeni, nici chiar cei doi judecători CSM Cristi Vasilică Dănileţ şi Alina Ghica care au influenţat instanţa de judecată ieşind în mass-media împotriva mea şi trimiţând controlul judiciar la judecătorii care, făcând opinie separată, vedeau normală cercetarea mea în stare de libertate” declară Nicolae Matei.

Cele mai citite

Marian Vanghelie, „dirijorul” din umbră al AUR-ului din București și Giurgiu

Fostul primar PSD al Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu poate sta departe de jocurile politice chiar dacă are probleme cu justiția și, de...

nu toți decidenții noștri sunt de acord ca pistolarii ANAF să intre în acțiune

Deocamdată doar ficțional, dar vorbim aici de o ficțiune bazată pe informație reală. Cea mai tulburătoare veste din lumea fiscală nu ține de...

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și...
Ultima oră
Pe aceeași temă