13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialNici un leu pentru Cazino

Nici un leu pentru Cazino

Constănţenii nu au donat nici un leu în contul deschis pentru salvarea clădirii de către iniţiatorul campaniei „100 de zile pentru 100 de ani”, consilierul local PNL Ovidiu Cupşa. „Scopul nostru nu a fost să strângem bani, ci să şocăm puţin. Ne-am atins scopul”, a spus Cupşa.

Iniţiativa sa a venit după ce primarul Radu Mazăre a anunţat că intenţionează să vândă clădirea Cazinoului din Constanţa. PDL îl acuză însă de campanie electorală. „Am remarcat politizarea mascată a campaniei, precum şi a dezbaterii publice, prin însuşirea rolului de «manager de campanie», dar şi de moderator principal de către domnul Ovidiu Cupşa, consilier municipal şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal”, a precizat, ieri, printr-un comunicat de presă, Mihai Petre, preşedintele Organizaţiei judeţene de Tineret Constanţa a PDL. Acesta aminteşte faptul că PNL este partener de uniune cu PSD şi că majoritatea PSD din Consiliul Local Municipal este principalul vinovat care a dus Cazinoul în paragină.

„Managerul campaniei nu a făcut nici o referire la clauzele contractului de concesiune încheiat între municipalitate şi firma S.C. Queen Investments Inc. SRL, a cărui derulare a avut ca rezultat final avansarea stării de degradare a Cazinoului”, a precizat PDL-istul.

Mihai Petre mai spune că Ovidiu Cupşa face parte din Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Constanţa, mai exact, din Comisia Consiliului Local Municipal care se ocupă în mod direct cu administrarea domeniului public şi privat (printre altele, şi a Cazinoului) şi care avizează bugetul municipiului Constanţa (printre altele, fondurile pentru reabilitarea Cazinoului).

„În acest context, managerul campaniei avea la îndemână toate elementele necesare pentru a prezenta opiniei publice atât contractul de concesiune şi procesul-verbal de predare-primire a clădirii Cazinoului de la concesionar, cât şi bugetul municipalităţii. Sau, ca să salveze anumite aparenţe, putea să-i solicite primarului Mazăre prezentarea acestor informaţii. Lipsa acţiunii este mai elocventă decât orice acţiune”, mai precizează Mihai Petre.

„Nu doresc să comentez declaraţiile lui Mihai Petre”, a afirmat Ovidiu Cupşa, care a lăsat însă să se înţeleagă că încercările de politizare a campaniei provin chiar de la declaraţiile politice ale PDL.

„Aceste luări de poziţie nu fac nici un fel de bine Cazinoului”, a precizat acesta. În opinia sa, soluţia la care s-a ajuns, şi anume disponibilitatea primăriei de a oferi ministerelor interesate clădirea, pe un leu, este una corectă.

Cupşa a mai spus că soarta clădirii se va decice, cel mai probabil, în şedinţa de Consiliu Local din septembrie.

Cele mai citite

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...

Piața muncii din România, între îmbătrânirea populației active,lipsa investițiilor în dezvoltare de forță de muncă competitivă și exod

România se confruntă cu multiple provocări de ordin demografic, care vor impacta major piața muncii în următorii 10 ani: populația țării îmbătrânește, tinerii activi...

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă