19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNici un candidat respins la Universitatea Alba Iulia

Nici un candidat respins la Universitatea Alba Iulia

– Toti candidatii inscrisi la Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia au fost admisi, in conditiile in care numarul absolventilor de liceu a fost mai mic decat locurile disponibile.

La prima sesiune de admitere s-au inscris 1.736 candidati, iar locurile scoase la concurs au fost in numar de 2.068. Dintre aceste aproape 1.500 au fost la invatamantul la zi, iar restul la invatamant la distanta. Locurile ramase libere sunt in numar de 338, dintre care 8 locuri sunt dintre cele gratuite la specializarea istorie, iar 330 cu taxa, la toate specializarile.

 "Candidatii admisi pe locurile subventionate trebuie sa confirme locul pana pe 6 august inclusiv, in timp ce candidatii admisi pe locurile cu taxa pana pe 22 august. Perioada acestora din urma este mai lunga pentru ca odata cu confirmarea locului, candidatii trebuie sa achite si prima transa de studiu", a afirmat prorectorul Lucia Cabulea. In acest an, cele mai mari medii s-au inregistrat la specializarea geodezie – 9,96 si la teologie pastorala – 9,94. La specializarea administrarea afacerilor, prima medie a fost 9,93. "Ultima medie difera de la o specializare la alta. La unele specializari ultima medie la locurile cu subventie a fost peste 9, in timp ce la alte specializari, peste 8. La locurile cu taxa, ultimele mediile au fost mult mai mici", a mai spus Lucia Cabulea. Locurile ramase libere vor fi scoase la concurs din nou, in perioada 1-25 septembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă