21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNica: Voturile fraudate, peste 136.000, fraudarea a avut caracter national, sistematic

Nica: Voturile fraudate, peste 136.000, fraudarea a avut caracter national, sistematic

Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, din verificarile si estimarile PSD, voturile fraudate depasesc 136.000, el precizand ca fraudarea prezidentialelor in turul doi, in favoarea lui Traian Basescu, a avut un caracter national, sistematic si premeditat, informeaza Mediafax.

Nica a precizat ca PSD cere arestarea sefului Directiei de Evidenta a persoanei de la Sectorul 3, considerand ca acesta se face vinovat de operatiune de fraudare care a fost pusa la cale prin eliberarea de carti de identitate.

Totodata, Nica a aratat ca PSD a decis sa depuna plangere penala impotriva deputatului William Branza, pentru constituire de grup criminal organizat, el precizand ca Branza este cel care a organizat operatiunea de fraudare a voturilor din strainatate, conform declaratiilor mai multor persoane care se afla in strainatate.

Nica a precizat ca operatiunea de fraudare a alegerilor a fost organizata pe mai multe niveluri, privind voturile din diaspora, votul multiplu, falsificarea proceselor verbale, folosirea de CNP-uri false.

Nica a precizat ca PSD a identificat si probat metodele prin care votul a fost fraudat.

El a explicat ca o prima metoda a privit votul din diaspora, precizand ca PSD detine declaratii olografe ale persoanelor care nu au votat si care apar pe liste ca au votat.

Nica spus ca a doua metoda consta in votul multimplu, organizat pe scara larga in sectiile din strainatate, unde s-a mizat pe faptul ca un eventual control acolo este mai dificil de realizat.

Nica a subliniat ca, din ce s-a verificat pana in acest moment, 10% din voturile care au fost exercitate in strainatate sunt voturi multiple.

El a dat exemplul sectiei de vot 136, Italia, unde, din primele 115 persoane, ale caror CNP-uri au fost verificate, 11 au votat multiplu.

Nica a aratat ca in foarte multe judete au fost descoperite persoane care au votat de mai multe ori si a dat exemplul judetelor Calarasi si Galati, unde exista si nume.

El a mentionat ca in fraudarea votului s-au folosit si voturi in numele unor persoane decedate si a dat exemplul fostului secretar de stat din MAI, generalul Ion Marin, care a murit in 2006, dar a votat in 2009.

Nica a spus ca s-au folosit, totodata, si procese-verbale falsificate, dand exemplul judetului Bistrita-Nasaud, unde s-au identificat 35 de procese-verbale fraudate si falsificate.

El a adaugat ca s-a utilizat si metoda buletinelor completate si semnate in alb, la sectia de vot 273, Valea Dragului, din judetul Giurgiu, precum si metoda CNP-urilor false, respectiv in judetul Hunedoara.

Nica a mai spus ca au existat si cazuri in care voturile valabil exprimate au fost trecute la voturi nule, dand exemplul judetului Vaslui.

El a adus in discutie si cazul din Sectorul 3, unde au fost eliberate carti de identitate false unor cetateni moldoveni, ajungandu-se la situatia ca la aceeasi adresa sa domicilieze sute de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă