16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNica: Voturile fraudate, peste 136.000, fraudarea a avut caracter national, sistematic

Nica: Voturile fraudate, peste 136.000, fraudarea a avut caracter national, sistematic

Vicepresedintele PSD Dan Nica a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, din verificarile si estimarile PSD, voturile fraudate depasesc 136.000, el precizand ca fraudarea prezidentialelor in turul doi, in favoarea lui Traian Basescu, a avut un caracter national, sistematic si premeditat, informeaza Mediafax.

Nica a precizat ca PSD cere arestarea sefului Directiei de Evidenta a persoanei de la Sectorul 3, considerand ca acesta se face vinovat de operatiune de fraudare care a fost pusa la cale prin eliberarea de carti de identitate.

Totodata, Nica a aratat ca PSD a decis sa depuna plangere penala impotriva deputatului William Branza, pentru constituire de grup criminal organizat, el precizand ca Branza este cel care a organizat operatiunea de fraudare a voturilor din strainatate, conform declaratiilor mai multor persoane care se afla in strainatate.

Nica a precizat ca operatiunea de fraudare a alegerilor a fost organizata pe mai multe niveluri, privind voturile din diaspora, votul multiplu, falsificarea proceselor verbale, folosirea de CNP-uri false.

Nica a precizat ca PSD a identificat si probat metodele prin care votul a fost fraudat.

El a explicat ca o prima metoda a privit votul din diaspora, precizand ca PSD detine declaratii olografe ale persoanelor care nu au votat si care apar pe liste ca au votat.

Nica spus ca a doua metoda consta in votul multimplu, organizat pe scara larga in sectiile din strainatate, unde s-a mizat pe faptul ca un eventual control acolo este mai dificil de realizat.

Nica a subliniat ca, din ce s-a verificat pana in acest moment, 10% din voturile care au fost exercitate in strainatate sunt voturi multiple.

El a dat exemplul sectiei de vot 136, Italia, unde, din primele 115 persoane, ale caror CNP-uri au fost verificate, 11 au votat multiplu.

Nica a aratat ca in foarte multe judete au fost descoperite persoane care au votat de mai multe ori si a dat exemplul judetelor Calarasi si Galati, unde exista si nume.

El a mentionat ca in fraudarea votului s-au folosit si voturi in numele unor persoane decedate si a dat exemplul fostului secretar de stat din MAI, generalul Ion Marin, care a murit in 2006, dar a votat in 2009.

Nica a spus ca s-au folosit, totodata, si procese-verbale falsificate, dand exemplul judetului Bistrita-Nasaud, unde s-au identificat 35 de procese-verbale fraudate si falsificate.

El a adaugat ca s-a utilizat si metoda buletinelor completate si semnate in alb, la sectia de vot 273, Valea Dragului, din judetul Giurgiu, precum si metoda CNP-urilor false, respectiv in judetul Hunedoara.

Nica a mai spus ca au existat si cazuri in care voturile valabil exprimate au fost trecute la voturi nule, dand exemplul judetului Vaslui.

El a adus in discutie si cazul din Sectorul 3, unde au fost eliberate carti de identitate false unor cetateni moldoveni, ajungandu-se la situatia ca la aceeasi adresa sa domicilieze sute de persoane.

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă