13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialNica anunta ca s-au deschis 35 dosare penale, in cadrul procesului electoral

Nica anunta ca s-au deschis 35 dosare penale, in cadrul procesului electoral

Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat ca au fost deschise 35 de dosare penale in cadrul procesului electoral de duminica.

"In 35 de cazuri anchetele sunt in curs si multe dintre mijloace de tranport sunt urmarite pentru a fi prinse in flagrant", a spus Nica.

Ministrul Internelor a declarat ca cele 405 de filtre auto mobilizate pentru a impiedica turismul electoral au verificat 3.300 de mijloace de transport, doar autocare si microbuze, si ca cele suspecte sunt monitorizate, in total fiind legitimate 6.800 de persoane.

Ministrul a spus ca, pana la ora 13.00, au fost legitimate peste 6.800 de persoane suspectate de turism electoral si ca exista anchete in derulare. "Sunt in acest moment peste 35 de dosare penale care sunt deschise si sunt efectuate verificari. Toti cei care sunt in structurile Ministerului de Interne urmaresc toate mijloacele de trasport care sunt suspectate ca transporta alegatori pentru a vota de mai multe ori", a declarat Nica. El a mai spus ca toate cazurile inregistrate au fost sesizate si procurorilor "pentru a dispune masura de retinere si prezentarea judecatorului pentru arestare".

Nica a exemplificat cateva dintre aceste cazuri, primul fiind cel de la Cluj, unde 4 tineri sunt suspectati ca au votat de cel putin doua ori. De asemenea, Nica a amintit de judetul Teleorman, unde 7 persoane care ofereau mita electorala in Alexandria, Rosiorii de Vede, Turnul Magurele si Zimnicea sunt cercetate.

In total, a mai spus Nica, au fost inregistrate 1.300 de sesizari.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă