20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialNereguli la taxiurile din Mures

Nereguli la taxiurile din Mures

Cea mai mare firma de taximetrie din municipiul Targu-Mures, SC „Transaldea”, este amenintata cu ridicarea licentei de functionare. Aceasta, dupa ce agentii Politiei Rutiere au constatat mai multe nereguli la taximetrele care lucreaza sub sigla acesteia.
Seful Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Mures, comisarul-sef Viorel Cazan, a declarat ca neregulile se intind de la conducatori auto in stare de ebrietate, pana la „taximetristi-pirat”, neinregistrati legal. Potrivit sursei citate, in aceste conditii, oamenii legii au sesizat autoritatile locale, care pot recurge la retragerea licentei de functionare pentru firma de taximetrie respectiva.
„Daca se retrag aceste acte, nu se va putea continua activitatea. Noi ne-am autosesizat, e vorba de piraterie in transportul rutier”, a mai spus Viorel Cazan. El a adaugat ca verificarile derulate la firma „Transaldea” au avut la baza atat o serie de sesizari, dar au fost declansate si din oficiu.
Astfel de constatari legate de activitatea societatii au fost facute si de Politia Comunitara. Primarul municipiului Targu-Mures, Dorin Florea, a afirmat, la randul sau, ca este nemultumit ca in oras sunt mai multe taximetre decat cele autorizate de institutia pe care o conduce, lucru posibil prin faptul ca licentele de functionare au fost eliberate si de primariile din zonele limitrofe.
Taximetristii sustin, insa, ca scan-dalul a pornit pentru ca patronii lor nu ar fi vrut sa le „cotizeze” celor din Primarie si pentru ca „Transaldea” a obtinut cele mai multe licente de functionare. Mai mult, acum s-ar incerca scoaterea firmei de pe piata. Soferii acuza ca societatea unui apropiat de-al lui Florea, Claudiu Maior, care desfasoara atat serviciu de transport in comun, cat si de taximetrie, este protejata de politisti.
Seful SPR a declarat, insa, ca echipajele din subordinea sa vor verifica si situatia transportului pu-blic in comun si ca masinile care nu indeplinesc conditiile tehnice vor parasi „mai devreme sau mai tarziu” drumurile publice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă