3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialNereguli la Aeroportului Henri Coandă privind legalitatea închirierilor auto

Nereguli la Aeroportului Henri Coandă privind legalitatea închirierilor auto

Poliţiştii au descoperit, marţi, nereguli la controale privind legalitatea activităţii de închiriere auto în zona Aeroportului “Henri Coandă” şi efectuează cercetări faţă de două societăţi comerciale referitor la infracţiunea de evaziune fiscală, informează Agepres.

Potrivit IGPR, şapte societăţi comerciale nu respectă obligativitatea existenţei plăţii anticipate pentru fiecare autoturism închiriat, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi de închiriere.

De asemenea, faţă de două societăţi comerciale se efectuează în continuare cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Din primele verificări a reieşit faptul că nu ar fi fost respectate prevederile legale privind reţinerea şi virarea în termenul legal a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă.

Totodată, vor fi efectuate controale cu privire la existenţa contractelor de muncă înregistrate la ITM pe numele tuturor persoanelor depistate la cele şapte societăţi comerciale.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi din IGPR, ai Biroului de Investigare a Fraudelor – SRPT Bucureşti, precum şi de la Serviciul de Transporturi Aeriene “Henri Coandă” au desfăşurat o acţiune în zona Aeroportului “Henri Coandă” pentru verificarea modului în care se desfăşoară activitatea de închiriere auto.

Acţiunea a avut drept scop prevenirea şi combaterea oricăror abateri de la normele legale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perimetrul aeroportului.

Poliţiştii au efectuat controale la şapte societăţi comerciale şi 51 de autoturisme.

A fost verificată respectarea legislaţiei de către operatori economici autorizaţi care pun la dispoziţia clienţilor autoturisme fără conducător auto, pe bază de contract, cu plata anticipată a contractului de închiriere.

Totodată, s-a verificat şi modul de întocmire a contractului de închiriere conform perioadei de închiriere solicitate şi încasării legale a plăţii anticipate a contractului de închiriere, precum şi modul de deţinere al autoturismelor, asigurările aferente, calitatea serviciilor, starea tehnică a autovehiculelor şi obligaţiile legale ce le revin agenţilor economici.

Cele mai citite

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...
Ultima oră
Pe aceeași temă