13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialNereguli in cererile de subventii agricole

Nereguli in cererile de subventii agricole

Aproximativ un sfert dintre crescatorii de animale din judetul Suceava care au depus cereri pentru subventii au fost depistati cu nereguli, a declarat pentru Rompres  directorul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Suceava, Constantin Perju.
Dintre cei 19.513 de crescatori de animale, 4.850 au primit notificari pentru a-si remedia neregulile din cererile de sprijin. Directorul APIA Suceava a spus ca principala deficienta aparuta la solicitari priveste neinregistrarea animalelor din gospodarii la medicul veterinar din sat.
Perju a precizat ca au intrat deja la plata peste 11.508 de cereri pentru bovine, in valoare totala de peste 12 milioane de lei, respectiv peste 240 de lei pe cap de bovina. La ovine au intrat in plata 389 de ovine in valoare de aproape 949.000 de lei.
Din numarul total de 19.513 de cereri inregistrate, atat pentru bovine, cat si pentru ovine, peste 200 au fost respinse ca neeligibile. Directorul APIA Suceava a spus ca, pana la sfarsitul anului, toate dosarele vor fi verificate si transmise la sediul central pentru acordarea subventiilor. "Fermierii care nu au primit inca banii pentru cererile depuse, chiar daca nu au primit notificarile, sa ia legatura cu noi pentru ca intentionam, ca la data de plata din decembrie, sa putem lichida toate cererile de sprijin pentru zootehnie din acest an", a spus Perju.
» Proceduri
Constantin Perju a precizat ca Guvernul a simplificat procedurile prin care fermierii pot dovedi proprietatea asupra animalelor lor, astfel ca pentru acceptarea cererii de subventie pentru bovine sau ovine, in cazul in care numarul de crotaliu, precizat in cererea de subventie, este diferit de cel din baza de date a Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), proprietarul animalului poate sa-si rezolve problema doar printr-o adeverinta de la medicul veterinar.

Cele mai citite

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Școala românească, violată de continua degradare a societății

Cu toate că în această perioadă se desfășoară simularea examenului național de bacalaureat, cu un mare dezinteres manifestat din partea elevilor din clasele a...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă