16.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialNeînțelegeri între Romgaz și grupul InterAgro

Neînțelegeri între Romgaz și grupul InterAgro

Romgaz Mediaş are de recuperat datorii de 261 milioane de lei (58,2 milioane de euro) de la grupul InterAgro, deținut de Ioan Niculae și caută avocați pentru un diferent de natură "potențial penală", se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB) și citat de Mediafax.

Propunerea va fi discutată de acționarii Romgaz în AGA programată pentru 23 ianuarie 2015, potrivit unui comunicat al producătorului de gaze naturale transmis Bursei de Valori București.

Romgaz și InterAgro sunt anchetate, din 2012, de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), într-un dosar de complot şi subminarea economiei naţionale. În dosar sunt anchetați și foștii miniştri ai Economiei Varujan Vosganian şi Adriean Videanu.

Vosganian şi Videanu sunt acuzați de DIICOT că au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit Romgaz în interesul privat al Interagro, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT susţin că Romgaz a livrat către Interagro gaze naturale din producţia proprie în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, din care 270 de milioane de lei reprezintă valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal. InterAgro controlează mai multe combinate chimice mari consumatoare de gaze naturale, mai scrie Mediafax.

Romgaz este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 70% din acţiuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă