13.5 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialNecrolog politic pentru spitalul din Eforie

Necrolog politic pentru spitalul din Eforie

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie ลŸi Recuperare Medicalฤƒ Eforie Sud (STORM) îลŸi trฤƒieลŸte ultimele clipe de viaลฃฤƒ.

Medicii au primit preaviz, iar unitatea, preluatฤƒ de Consiliul Judeลฃean Constanลฃa, funcลฃioneazฤƒ ca secลฃie exterioarฤƒ a  Spitalului Judeลฃean de Urgenลฃฤƒ.

Vestea cฤƒ personalul va fi disponibilizat a creat reacลฃii puternice din partea politicienilor din opoziลฃie, care atrag atenลฃia asupra modului în care se aplicฤƒ, la Constanลฃa, descentralizarea.

”Cadrele medicale au primit preaviz ลŸi sunt nevoite sฤƒ-ลŸi caute alt loc de muncฤƒ, în maxim 20 de zile, cu toate cฤƒ hotฤƒrârea de guvern prevedea preluarea cadrelor medicale de cฤƒtre celelalte spital. Autoritatea localฤƒ, respectiv Consiliul Judeลฃean Constanลฃa, sub pretextul   neconformitฤƒลฃii dotฤƒrilor medicale existente în cadrul acestei unitฤƒลฃi (fapt infirmat de cฤƒtre cadrele medicale), a pus gând rฤƒu cadrelor medicale de bunฤƒ credinลฃฤƒ, menลฃinându-ลŸi acลฃiunea  de desfiinลฃare a S.O.T.R.M”, spune parlamentarul Dฤƒnuลฃ Culeลฃu, Forลฃa Civicฤƒ. Acesta considerฤƒ cฤƒ puteau fi gฤƒsite soluลฃii (cum ar fi accesarea fondurilor europene) pentru ca spitalul sฤƒ fie modernizat.

”Valoarea patrimonialฤƒ reprezentatฤƒ de hectare întregi de teren intravilan amplasat pe malul mฤƒrii a trezit interesul anumitor persoane care au demarat planul de acaparare al acestora”, spune Culeลฃu.

Acuzaลฃiile deputatului Culeลฃu

PreลŸedintele Organizaลฃiei Judeลฃene al Partidului Forลฃa Civicฤƒ Constanลฃa, deputatul Dฤƒnut Culeลฃu, la întrebarea nr. 327A/11-03-2013 adresatฤƒ oficial ministrului Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii în Parlamentul României în ceea ce priveลŸte soarta S.O.T.R.M. a primit rฤƒspunsul numฤƒrul 2495 din data de 14.03.2013, ce conลฃine asigurฤƒri din partea Ministerului Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii cฤƒ acest spital se poate desfiinลฃa doar prin Hotฤƒrâre de Guvern, menลฃionând cฤƒ la data respectivului rฤƒspuns nu exista un asemenea proiect.

Culeลฃu a solicitat Ministerului Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii încฤƒ din luna martie a acestui an ca S.O.T.R.M. sฤƒ fie preluat de cฤƒtre minister pentru a salva aceastฤƒ unitate medicalฤƒ cu tradiลฃie, dar „se pare cฤƒ indiferenลฃa ลŸi interesele materiale ale unor grupuri de rea credinลฃฤƒ impiedicฤƒ în continuare acest demers”.

Florin Gheorghe în chestioneazฤƒ pe ministru

„Spitalul de Ortopedie din localitatea Eforie Sud a reprezentat, în ultimii ani, o veลŸnicฤƒ problemฤƒ pentru autoritฤƒลฃile constฤƒnลฃene. Interesele imobiliare din zonฤƒ, lipsa de finanลฃare din sectorul sanitar, dar ลŸi dezinteresul autoritฤƒลฃilor locale sau centrale au adus aceastฤƒ unitate medicalฤƒ în pragul colapsului”, explicฤƒ deputatul PDL Florin Gheorghe, într-un comunicat de presฤƒ. Acesta îi cere public ministrului Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii sฤƒ în informeze despre motivele reale ale închiderii spitalului din Eforie Sud. Gheorghe l-a mai întrebat pe Eugen Nicolฤƒescu dacฤƒ poate garanta faptul cฤƒ închiderea Spitalului de Ortopedie Eforie Sud nu a fost determinatฤƒ de miza imobiliarฤƒ uriaลŸฤƒ ลŸi cฤƒ patrimoniul acestuia nu va lua o cu totul altฤƒ destinaลฃie ลŸi, totodatฤƒ a cerut sฤƒ gฤƒseascฤƒ o soluลฃie pentru medicii care ลŸi-au pierdut locul de muncฤƒ, în contextul în care România pierde zilnic zeci de medici.

Ce spune ลŸeful CJC

PreลŸedintele Consiliului Judeลฃean Constanลฃa, NicuลŸor Constantinescu, a declarat, încฤƒ de la începutul acestui ani, cฤƒ nu este vorba despre o mizฤƒ imobiliarฤƒ. ”Consiliul Judeลฃean Constanลฃa nu doreลŸte sฤƒ facฤƒ nimic cu terenul de acolo. Nici sฤƒ facฤƒ vile, cum am auzit cฤƒ scriu unii prin ziare, nici sฤƒ le ia NicuลŸor Constantinescu ลŸi cu Mazฤƒre acasฤƒ, cฤƒ dacฤƒ voiam sฤƒ facem acest lucru, îl fฤƒceam de opt ani de când sunt preลŸedintele Consiliului Judeลฃean. Acolo m-am luptat cu alลฃii care au vrut sฤƒ ia acele terenuri, sฤƒ facฤƒ obiective turistice private ลŸi l-am pฤƒstrat pentru destinaลฃia pe care o avem ลŸi pe care o putem extinde”, spunea NicuลŸor Constantinescu.

 

Cele mai citite

Un atac rusesc asupra oraศ™ului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni ศ™i a rฤƒnit alศ›i 18

Cel puลฃin trei civili au fost uciลŸi ลŸi alลฃi 18 au fost rฤƒniลฃi รฎntr-un atac cu rachete ลŸi drone explozive ruseลŸti lansat asupra oraลŸului...

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenลฃia naลฃionalฤƒ de presฤƒ a Libanului (ANI) a raportat marลฃi searฤƒ o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" รฎn suburbiile de sud...

Rodica Nassar รฎl apฤƒrฤƒ pe Ciolacu dupฤƒ gafa lui Ciucฤƒ

โ€žRฤƒspuns corect. Nota 10โ€, este reacศ›ia deputatului PSD Rodica Nassar dupฤƒ ce Nicolae Ciucฤƒ, รฎntrebat ce calitฤƒศ›i are Marcel Ciolacu, pe care el nu...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ