19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Ne plac femeile si vinul romanesc"

„Ne plac femeile si vinul romanesc”

» Trupa Uriah Heep a concertat sambata la Timisoara in cadrul manifestarilor dedicate zilei orasului

Ploaia a stricat o parte din manifestarile pregatite de Primaria Timisoara pentru a celebra zilele orasului. Invitatii cei mai de seama din acest an au fost membrii trupei britanice Uriah Heep, care s-au reintalnit cu membrii trupei rock Iris. Fanii s-au adunat cu sutele in Piata Unirii sa asculte piesele care le-au bucurat adolescenta si pe care le stiau pe de rost din tinerete. Cei mai multi dintre fani nu au avut ocazia sa asculte celebra "Lady in black" decat la radio sau pe discuri, insa sambata noaptea, au indurat frigul de afara pentru intalnirea cu Uriah Heep. "Ii cunosc de la Europa Libera. Pe timpuri ascultam pe ascuns la radio. Am venit mai multi din Jim-bolia cu un microbuz sa ii ascultam", a spus un spectator.
Sambata, membrii legendarei trupe britanice au luat masa la Recas, unde s-au indragostit de vinul podgoriei timisene. "Venim des in Romania pentru ca va place rockul bun. Ne plac femeile si vinul romanesc", au declarat la unison artistii care se afla pentru a cincea oara in Romania.  
Timisorenii au savurat sambata si muzica Paulei Seling si a Narcisei Suciu.  Seara s-a incheiat cu o explozie de artificii. Ieri, pentru timisoreni au cantat Fly Project si Ana Lesko.
Mick Box: "Dupa concert, de obicei petrecem"
» Veti mai avea alte colaborari cu alte trupe din Romania?

Mick Box, Uriah Heep: Nu. Poate ar fi interesant sa colaboram cu Pussycat Dolls sau All Saints. Nu prea stim alte trupe din muzica romaneasca.
Daca nu canta in limba engleza, nu au acces la radio in Marea Britanie. Este si pacat.
Cand mergem in tari straine, ascultam si alte trupe si asa ii mai cunoastem si noi. Asa i-am intalnit si pe cei de la Iris.
» Care e secretul pentru ca o trupa sa reziste atat de mult ca si voi?

Daca l-am spune nu ar mai fi un secret. Un secret e si ritualul nostru de dinainte de fiecare concert, cele 20 de minute de dinainte. Pentru ca partea cea mai importanta e ca facem dus inainte, apoi stam alaturi de prieteni si cu 20 de minute inainte ne concentram asupra prietenilor. Dupa concert, de obicei petrecem, ne simtim bine si bem cate ceva.
» Ati auzit ca formatiile actuale sa fie influentate de muzica voastra?

Da, si e un compliment frumos sa vedem asta. Noi suntem o formatie rock cu o buna fundatie melodica. Impreuna cu versurile, au inspirat si pe altii sa faca la fel ca si noi. Armonia muzicii noastre a fost si ea copiata de mai multe ori. Oricum, atmosfera rock nu mai este la fel ca in anii ’70, cand am inceput noi. Acum, toate formatiile suna la fel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă