24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialNe luptam doar pentru locul cinci

Ne luptam doar pentru locul cinci

» Handbalistele noastre, lasate fara replica de norvegience.

» Prin victoria in fata Ungariei, Spania a mai invins o data Romania.

Selectionata feminina de handbal a Romaniei a ratat calificarea in semifinalele Campionatului European din Macedonia, dupa ce a fost invinsa, cu scorul de 37-31, la Ohrid, de Norvegia, medaliata cu aur olimpic de la Beijing si campioana europeana en-titre. Din pacate, desi le era suficient un egal pentru a se califica in semifinale, elevele lui Radu Voina n-au putut tine pasul cu mult mai titratele lor adversare. Nordicele au inceput partida in forta marcand rapid patru goluri, in timp ce jucatoarele noastre au inscris doar o singura data. Romancele au avut o zvacnire la jumatatea primei reprize, cand au redus diferenta la un gol, 7-8 (minutul 13), dar dupa time-out-ul cerut de antrenoarea norvegiana, campioanele olimpice en-titre au marcat de trei ori la rand si s-au desprins, diferenta la jumatatea intalnirii fiind de cinci goluri, 14-19. Inceputul reprizei secunde a marcat un usor reviriment al echipei noastre, care insa nu s-a apropiat decat la doua goluri, 18-20 (‘34).

 

Nordicele au inscris apoi de sase ori consecutiv si s-au distantat la opt goluri, 19-27 (43), moment in care meciul era jucat, tricolorele nemaireusind sa tina ritmul impus. Romania a pierdut in fata Norvegiei, iar victoria Spaniei, cu scorul 23-21 in fata Ungariei, a scos reprezentativa noastra din careul de asi. Practic,  ibericele (foto dreapta) ne-au invins de doua ori, o data in meciul direct si apoi in partida contra maghiarelor, intalnire dramatica in care au tras "cu dintii" de fiecare minge. In urma acestei infrangeri, Romania, cu 6 puncte, a ocupat locul trei in grupa principala I, dupa Norvegia (9 p) si Spania, pozitia a doua, cu acelasi numar de puncte (6 p) ca si Romania, dar cu avantajul victoriei din intalnirea directa. Primele doua clasate vor juca semifinalele contra Rusiei, respectiv Germaniei, care au incheiat pe pozitiile a doua, respectiv intaia, in grupa secunda principala.

Realist, Radu Voina, selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, a declarat ca Norvegia a fost mai puternica decat formatia noastra. "Am incercat sa ne calificam in semifinale, dar Norvegia a fost mai puternica decat noi. Echipa noastra a jucat bine, dar presiunea a fost prea mare pe jucatoarele mele, iar adversarul a fost mai bun. Norvegia si-a demonstrat clasa si cred ca isi va apara titlul. Ne mai asteapta un meci dificil contra Croatiei si trebuie sa ne concentram asupra acestei ultime intalniri (n.r. – care va avea loc la Skopje)", a spus Voina. La randul sau, Valentina Ardean-Elisei a recunoscut ca adversarele au fost mai valoroase si nu a fost suficienta doar dorinta de a castiga. "Ne-am dorit sa ajungem in semifinale, dar nu am reusit acest lucru. Sper ca vom castiga meciul pentru locurile 5-6, cu Croatia."
Marit Breivik, antrenoarea Norvegiei, a afirmat: "Sunt foarte bucuroasa pentru aceasta victorie. Sunt multumita de felul in care au evoluat jucatoarele tinere, dar am facut cateva greseli in aparare. Adversara din semifinale va fi Rusia, care a crescut in joc spre finalul competitiei, dar sper ca ne vom califica in finala".

Programul ultimelor meciuri ale CE
Astazi, de la ora 12.30, va avea loc meciul pentru locurile 5-6 intre reprezentativele Romaniei si Croatiei, iar de la ora 15.00 se va disputa prima semifinala, intre Norvegia si Rusia. Cea de-a doua semifinala, Spania-Germania, se va juca de la ora 17.30.
Finala mare, pentru medaliile de aur si argint, precum si cea mica, pentru medaliile de bronz, se vor disputa maine, de la orele 17.30, respectiv 15.00.

Cele mai citite

Președintele PNL, sesizat să ofere explicații cu privire la averea unui parlamentar liberal

Grupul de Investigații Politice (GIP) a solicitat public președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să ofere explicații cu privire la situația averii deputatului PNL Daniel Constantin,...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Sfidare, numele tău este Klaus

Poate că cei care și-au luat bac-ul cu o notă de peste 7,03 își vor aduce aminte că împăratul roman Caligula şi-a învestit...
Ultima oră
Pe aceeași temă